Belföld

Zebrazászlót szeretett volna egy szentendrei, polgármesteri gyanúsítgatás lett a vége

Egy polgár feltett egy kérdést a polgármesternek, de olyan választ kapott, amilyenre nem számított.

Nagy divat lett Pest megyében a zebrazászló, amikor a gyalogátkelők két végénél egy oszlopra odatesznek egy zászlótartót, benne egy kis sárga lobogóval, amivel (amúgy kötelező) megállásra lehet inteni a száguldó autósokat. Az eszköz jobban felhívja a figyelmet a gyalogosra, egy fokkal biztonságosabbá teszi az átkelést.

Azonban az egész zászlózás alulról jövő kezdeményezés volt (Gödöllőről), így az utakat üzemben tartó Magyar Közútnak is ki kellett találnia, mi legyen a hozzáállása. Az Index arról ír a Kétfarkú Kutya Párt bejegyzése alapján, hogy Szentendrén különös fordulatot vett az ügy: a Közút 30 ezer forint szakértő díjat követelt minden egyes zászló elhelyezése után, ami itt 180 ezer forint lett volna.

Egy lakos arra kérte Verseghi-Nagy Miklós polgármestert, fizesse ki a lakosok helyett az összeget. A levélíró Kővári Attila erre egészen váratlan választ kapott: megkérdezte tőle a polgármester, nem ő szerepel-e a Leányfalui Hírek listáján mint adóhátralékos.

Számunkra egy kicsit izgalmasabban folytatódott a zebrazászlók kérdése. Miután kértem hogy vállalja át az önkormányzat a…

Közzétette: MKKP Dunakanyar-Szentendre – 2018. február 5.

Kővári persze fölháborodott, nem értette, mi köze az adósságnak egy közérdekű fejlesztéshez, ráadásul egy névrokona szerepelt az adóslistán, nem ő. Fel is csattant, írásban:

MIVAN???? Mi köze a kettőnek egymáshoz??? Lenyomoznak? Megfigyelnek? Megfélemlítenek?? Vagy csak kiváncsi a mi Polgármesterünk hogy tényleg tudjon segíteni?

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik