Belföld

Visszatér a tél – frissült a veszélyjelzés

Eshet hó, havas eső, eső, néhol villámlás is lehet.

Pénteken erősen felhős, borult lesz az ég, délkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet. A nap első felében az északnyugati, északi országrészben valószínű csapadék, de késő délutántól délkeleten is egyre többfelé eshet. Eleinte havas eső, hó a magasabban fekvő helyeken várható, de késő délutántól a Nyugat-Dunántúl síkvidékén is havazhat, a Dél-Alföldön pedig zivatar lehet. A szél  élénk lehet, időnként erős lökésekkel. A hőmérséklet kora délután az ország északnyugati, nyugati felén 1 és 7, másutt 8 és 13 fok között valószínű. Késő este 1-9 fok közé hűl le a levegő, délkeleten lehet melegebb – írja a Kiderül.hu.

A meteorológiai szolgálat péntekre két megyére (Veszprém, Somogy) elsőfokú figyelmeztetést adott ki a havazás miatt, az eső miatt pedig  citromsárga veszélyjelzés érvényes Zalára. Több helyen 5 centinél is nagyobb hóréteg alakulhat ki estig.

 

Délen, délkeleten péntek este néhol villámtevékenység is kialakulhat. Szombatra Veszprémre adtak ki figyelmeztetést a havazás miatt.

Szombaton többnyire borult lesz az ég, elsősorban az Alföldön vékonyodhat el átmenetileg a felhőtakaró. Sokfelé várható további csapadék. Keleten eső, az ország középső és nyugati részén, az Északi-középhegységben havas eső, hó várható. Keleten nyugatira, északnyugatira fordul, megerősödik a szél, a Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között várható, de a Tiszántúlon 5, 7 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 10 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik