Belföld

Megtámadták Vona Facebook-oldalát, a Jobbik visszavág

Jogi lépéseket tesznek, hogy kiderüljön, kik álltak az akció mögött.

Szerdán 17 óra után összehangoltan több ezer külföldi kezdte hirtelen követni Vona Gábor oldalát – tudatta a Jobbik. Az oldalnak rövid időn belül több ezer új külföldi követője lett.

Egytől egyig kelet-ázsiai álprofilok voltak, amiket a párt munkatársai töröltek.  

A Jobbik szerint a támadás a párt lejáratására irányult. Dúró Dóra a Hír Tv-nek azt mondta, az akció furcsállja, hiszen az elmúlt napokban jelentek meg arról cikkek, hogy a Fidesz működtet egy trollhadsereget, amely kifejezetten arra utazik, hogy álhíreket terjesszen, téves információkat közöljön.

Természetesen jogi lépéseket is fogunk tenni ebben az ügyben, hogy kiderüljön, kik álltak ezek mögött a profilok mögött. De egyúttal elismerésként foghatjuk föl, hiszen az, hogy a Jobbik a közösségi médiában ennyire erős, nyilván aggodalomra ad okot a Fidesznek.

Vona Gábor Facebook-oldalán jelezte, sejti, kik állnak a háttérben, és köszöni is a nagylelkű felajánlást, de nincs szüksége indiai álprofilokra.

Néhány hete írtuk, hogy a legtöbb követővel a Facebookon továbbra is Orbán Viktor (550 ezer) rendelkezik, őt szorosan Vona Gábor (483 ezer) követi, majd erősen lemaradva Gyurcsány Ferenc(180 ezer) és Karácsony Gergely (120 ezer).

Vona felszántja a Facebookot, Orbán fukar kezekkel mér
A Jobbik elnöke tízszer annyit posztol, mint a kormányfő, akinek viszont elég a kisujját mozdítania. Karácsonyt dicsérik, Szigetvárit szidják a kommentelők.
Így működik a Fidesz Facebook-hadserege
Saját fejlesztésű rendszert hoztak létre, a párt virtuális munkatársai pedig végrehajtják a központi utasításokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik