Belföld

Ma se rossz az idő, de holnap egészen fincsi lesz

Akár 14 fokig melegedhet a levegő. Már csak a lelkünket kell hozzámelegíteni. Gyerünk ki a szabadba.

Ha kinéz az ember az ablakon, láthatja, hét ágra süt a Nap, legalábbis a fővárosban.

Az OMSZ meg azt írja, hogy ma eleinte közepesen és erősen felhős időszakok és területek váltakoznak, majd késő délután észak felől átmenetileg mindenhol megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű; megélénkül, az Észak-Alföldön időnként meg is erősödik a nyugati, délnyugati szél. A hőmérséklet kora délután 4 és 10, késő este 2 és 7 fok között alakul.

Van egy halovány figyelmeztető előrejelzés is, ami azt tudatja az autózókkal, hogy napközben az Alföldön a legtöbb helyen feloszlik a köd, a Dunántúl nyugati felén viszont marad a tartósan párás idő; aztán éjszaka ismét romolhatnak a látási viszonyok, legnagyobb eséllyel a déli határ közelében, valamint a Dunántúl nyugati, délnyugati felén. Hétfőn a legtovább a Dunántúlon maradhat meg a köd, de a déli órákra ott is feloszlik, vagy megemelkedik, de azért nagy területen tartós, sűrű köd azonban nem valószínű.

Forrás: OMSZ

Holnap, vagyis hétfőn a ködfoltok feloszlása után napos időnk lesz, csak északkeleten suhan fölöttünk néhány felhő, ott reggel, délelőtt némi eső is előfordulhat. Megélénkül, az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön időnként meg is erősödik a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és +4 fok között alakul, de a szelesebb helyeken 5 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Ha átkattintunk az Időkép 30 naposára, afölött örvendezhetünk, hogy az előttünk álló bő négy hét legtutibb napja lesz a holnapi, a legkevésbé tuti pedig egy héttel később, február ötödike körül kezdődik, s tart úgy egy álló héten át, na, azt kéne túlélni valahogy.

Forrás: Időkép

Ajánlott videó

Olvasói sztorik