Belföld

Januári tavasz – kockázatok, mellékhatások

A változékony időjárás veszélyeire a rendőrség külön is felhívta a figyelmet.

Szombaton északon többnyire erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. Délen, délkeleten szakadozottabb lesz a felhőzet, ott néhány órára kisüthet a nap. Legfeljebb a ködös helyeken alakulhat ki szitálás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután általában 3 és 10 fok között alakul, délnyugaton lesznek a magasabb értékek. Késő estére -1 és +6 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Szombaton elkerülnek bennünket a frontok, de a magasban zajló melegedés az érzékenyeknél fejfájást, migrént, alvásproblémát, a jelentős hőmérséklet különbség vérnyomás-ingadozást okozhat. Az ízületi panaszokat fokozhatja a ködös, nyirkos idő.

Az időjárás kedvez a kórokozók terjedésének, az influenza miatt érdemes kerülni a zsúfolt helyeket.  

Influenzajárvány van Magyarországon
A megbetegedési mutató átlépte a járványküszöböt.

Vasárnap közepesen és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, csapadék nem valószínű. Reggel ködfoltokra is számítani kell. A nyugati, délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 11 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb.

A változékony időjárás vezetésre gyakorolt hatásaira külön is felhívja a figyelmet a rendőrség, mivel a szinte óráról órára változó körülmények néhány embert nagyon megvisel. Javasolják, hogy aki az időjárás-változáskor rosszul alszik, fáradtan ébred, nehezebben tud koncentrálni, szétszórt, fáradékony, vagy éppen ellenkezőleg, túl izgatott, feszült, ha teheti, aznap ne vezessen autót vagy tartson gyakran pihenőt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik