Belföld

Üzemzavar: leállt a paksi atomerőmű egyik reaktorblokkja

A Hvg.hu szúrta ki a paksi atomerőmű hétfői közleményét, amiben arról írnak, hogy 8:44-kor a Paksi Atomerőmű 3.blokkján villamos berendezés meghibásodása miatt leállt a reaktorblokk.

Emiatt „automatikus védelmi működés történt”, az esemény kivizsgálása folyamatban van, a szakemberek dolgoznak a probléma megoldásán.

Frissítés

Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI megkeresésére elmondta: nem a Paksi Atomerőmű berendezéseiben történt a meghibásodás, hanem a létesítmény területén kívül elhelyezkedő 400 kilovoltos elektromos elosztó alállomáson, amely a blokk kapcsolódását biztosítja az országos elektromos hálózathoz. Az újraindítás a blokk korábban megkezdett karbantartásának befejezése után, várhatóan a jövő hét első felében történik meg.

Az erőmű kapcsán hétfőn érkezett a hír, hogy Ausztria megtámadja az Európai Bíróságon a paksi bővítést.

Kiemelt kép: Sugárveszélyre figyelmeztető szalag a paksi atomerőmű 2-es építményében 2014. augusztus 14-én, amelyben a hármas és négyes reaktor van. Az atomerőmű vezetői a mai napon bejelentették, hogy Oroszországba szállították a paksi atomerőmű 2003-as üzemzavara során megsérült üzemanyag-kazettákat.
MTI Fotó: Sóki Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik