Belföld

Beer Miklós: szavazásra buzdíthatnak a papok, ezt kötelességük is megtenni

Beer Miklós úgy véli, nem lehet szétválogatni a hozzájuk látogató híveket aszerint, ki kire szavaz, de meglátása szerint szavazásra buzdíthatnak a papok, ezt kötelességük is megtenni. A váci püspök a budapesti Nem Adom Fel Kávézóban tartott előadást, amiről a hvg.hu tudósított.

Aki magát keresztény, hívő embernek vallja, annak legyen belső indíttatása arra, hogy kimondja a véleményét és nem bújik el a tömegben – hangsúlyozta Beer, aki ugyanakkor kiemelte azt is, nagyon veszélyes az egyházra nézve, ha beállnak kampányolni, akármelyik párt mellett tegyék is ezt.

Ehhez nincs jogunk.

A püspök ezt annak kapcsán mondta, hogy két héttel ezelőtt Hódmezővásárhelyen a vasárnapi misén Németh László plébános nyíltan arra kérte a hívőket, hogy a februári polgármester-választáson a Fidesz jelöltjére szavazzanak.

Beer Miklós beszélt a déli határra húzott kerítésről is, amivel szerinte a kormány kegyelmi időt kapott arra, hogy felkészüljön a menekültválságra, de

eltelt két év és a felkészülésből semmi sem lett.

Úgy véli, mára eljutottunk odáig, hogy hívő emberként el kell gondolkodni azon, hogy “az emberség felülírja a nemzetbiztonságot”. Úgy látja, a menekültválság az egész emberiség közös felelőssége, de “nem tudom megmondani, mi lesz ennek a vége.”

Kiemelt kép: 24.hu/ Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik