Belföld

Emberöléssel vádolják a magyar oltásellenes mozgalom vezetőjét

Az Oltáskritikus Életvédők Szövetségének elnöke áll bíróság előtt, mert feleségével nem hagyták, hogy babájukat kórházba vigyék.

A Blikk szerint az Oltáskritikus Életvédők Szövetségének elnöke és felesége az a Pest megyei pár, amelyről megírtuk: tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt állítják őket pénteken bíróság elé. A vád szerint nem vitték orvoshoz kisbabájukat, nem hagyták, hogy megkapja a szükséges oltásokat, és amikor rosszul lett, nem akarták engedni, hogy a mentők a gyermeket kórházba vigyék. Ekkor a csecsemő már sugárban hányt, és a bőrének színe is megváltozott. Végül órákkal később értek vele a mentők a kórházba, ahol az életét már nem tudták megmenteni.

A vádiratban az áll: a megvádolt szülők házasságára jellemző, hogy az asszony a férje jóváhagyása nélkül semmilyen döntést nem hoz. A pénteki tárgyalás nagy érdeklődés mellett kezdődött. Bár a házaspár a nyilvánosság kizárását és zárt tárgyalást indítványozott, a bíró és a tanács a kérést elutasította.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu

Az Oltáskritikus Életvédők Szövetségének álláspontja szerint az oltások ártalmasak és értelmetlenek, az orvos szakmát és a közvéleményt a vakcinagyártók érdekeinek megfelelően manipulálják. Facebook-oldalukon a „mostani népegészségügyi programot” népirtásnak nevezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik