Belföld

Újra megszólalt a komoly fájdalmakkal élő énekesnő

Krámli Kinga családi segítséggel, magánúton végezteti el a műtétet.

A súlyos endometriózisban szenvedő énekesnő csak 2022-re kapott időpontot, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő viszont azt állította, nem kell ennyit várni az operációra, a hivatalos várólisták szerint 2 hónapon belül mindenhol elvégzik a műtétet.

200 ezer nő szenved, de a hivatalnak fogalma sincs az egészről
Több száz beteg hiányzik a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatbázisából. De van ennél rosszabb is.

A 2022-es dátumot Krámli Kinga most újabb Facebook-posztjában magyarázta meg. Az elmúlt napok eseményei lelkileg felzaklatták, főleg az szomorította el, hogy sokan politikai irányba vitték el a beszélgetést,

megjelentek az orvosokat szidalmazó kommentek és a gyűlölködő megjegyzések is.

Ezektől teljesen elhatárolódik, mert a teljes kép jóval összetettebb, mint az ő 2022- es időpontja, hiszen klinika- és orvosfüggő, hol, milyen hosszú a várólista. Ő egy intézményhez és egy orvoshoz ragaszkodik, akiben már 9 éve maximálisan megbízik. 

Fontosnak tartom azt is hangsúlyozni, hogy a posztom nem azért született, hogy pénzt kérjek az operációra. A műtétem finanszírozása ettől függetlenül, időközben családi segítséggel megoldódott.

Miután gyűjtés indult az operációjára, Krámli Kinga azt kéri: az összegyűlt pénzt az endometriózissal kapcsolatos felvilágosítást végző „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány kapja meg. A pénzt a tinédzsereknek szóló edukációs kiadványra és előadásra fogják fordítani.

Endometriózis: a népbetegség, amiről csak a nép tud
A NEAK szerint nem igaz a hosszú várólista. Kunhalmi Ágnes is négy évről írt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik