Belföld

Tavasz tábornok letámadta Magyarországot

Abnormális üzembe kapcsolt az időjárás, nem látszik sehol sem a tél. És ez így is marad napokig.

Január első hétvégéjét írjuk, és ahhoz képest, ami egy éve ilyenkor volt, istenes az időjárás. Ugyanis tavaszias az idő, holott télnek kéne lennie (meglesz még a böjtje!), és egész hétvégén pólós idő lesz. Már annak, aki nem fázik pólóban.

Szombat reggel többfelé lehetnek ködös, párás tájak, északon és nyugaton ez nappal is megmaradhat. Északon még ködszitálás is lehet. Máshol erősen felhős, változóan napos idő lesz, csapadék nem várható. Délies szél lesz, a Dunántúlon erős lökésekkel. Az Időkép szerint

hajnalban 2-7 nappal 11-15 fok lehet.

Vasárnap se lesz kutyább idő: átlag 5 fokos hajnal után nappal 6-15 fok várható. Megint az észak lesz nyirkosabb és hűvösebb. Nappal is erősen felhős idő lesz, ahogy szombaton, de csapadék még nem lesz, ha nem számítjuk a ködszitálást.

Megbolondult a természet a korai tavasztól
Zalában kisárgultak a repceföldek.

Hétfőtől aztán megkezdődik a rendkívül lassú lehűlés: a felhős, ködös időben reggel 5, nappal 7-13 fok lesz. Csapadék nem várható, keleties szél igen. Kedden nyugatról megjön az eső, ami szerdára vonul át az országon záporokkal, délies széllel. Kedden 7-13, szerdán 5-12 fok lehet.

Bővebb, szebb, jobb időjárásért keresse fel a Kiderült!

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Balogh Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik