Belföld

Hétvégére kitavaszodik

Az éjszaka átvonult melegfront után még enyhébb léghullámok áramlanak fölénk, így a hétvégén az ilyenkor szokásosnál 8-10 fokkal melegebb időre számíthatunk hazánkban, írja a kiderül.hu.

Péntek délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet és az ország nagy részén több órás napsütésre számíthatunk. A ködfoltok feloszlanak, de az északkeleti megyékben továbbra is maradhatnak tartósan felhős, borult körzetek. Reggel még a keleti határnál előfordulhat eső, majd napközben számottevő csapadék már nem valószínű. A déli, délnyugati szelet élénk, a magasabban fekvő helyeken erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8, 13, de a borult, párás tájakon 5, 7 fok között alakul. Késő este 3, 8 fok várható.

Szombaton általában gyengén felhős, napos időre számíthatunk, de az Északi-középhegység térségében és az Alföld északkeleti részein tartósan megmaradhat a köd és a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, illetve helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között, az Északi-középhegység térségében 7, 8 fok körül várható.

Vasárnap az ország nagy részén napos időre számíthatunk, a reggeli órákra itt-ott kialakuló ködfoltok gyorsan feloszlanak, az Északi-középhegység térségében és az Észak-Dunántúlon ugyanakkor lehetnek tartósan felhős, ködös tájak. Csapadék nem várható. A déli szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között, az Északi-középhegység térségében 7, 8 fok körül várható

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik