Belföld

Milliókkal húzta le diákjait a kecskeméti tanárnő

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2018. 01. 05. 11:07

Többrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt állítanak bíróság elé hamarosan egy kecskeméti tanárnőt, aki az adatok szerint eltüntette a diákok külföldi kirándulására beszedett milliókat. Az ügyben most emeltek vádat, és ha az ügyészségen múlik, az egyébként büntetlen előéletű pedagógus börtönbe megy.

A vád szerint a 48 éves tanárnő anyagi gondokkal küzdött, amikor 2016 tavaszán meghirdette a hatnapos franciaországi kirándulást az iskolában. A 45 ezer forintos részvételi díj az útiköltségen felül magában foglalta a szállodai elhelyezést, félpanziós ellátást, a belépődíjakat és sétahajókázást a Szajnán. A vádlott azzal magyarázta a kedvező összeget, hogy jelentős előfoglalási és diákcsoport kedvezményt tud érvényesíteni, továbbá sok éves utazásszervezési tapasztalatának hála vannak kapcsolatai.

Az utazásra 213-an jelentkeztek, többségük vagy az iskolában adták oda a pénzt, vagy átutalták arra a számlaszámra, amit a pedagógus megadott.  2016. október 5-én a nő az intézményben még tartott egy tájékoztatást a diákoknak, ahol elmondta egyebek mellett azt is, hogy lefoglalta a buszokat és a szállást.

A csoport október 31-én indult volna el, ám a vádlott előző este e-mailben lemondta az utazást arra hivatkozva, hogy öt jelentkező adatlapját nem kapta meg, emiatt nem tudta érvényesíteni a diákcsoport kedvezményét. A valós ok azonban az volt, hogy nem szervezte meg az utat, nem foglalt buszt és szállást.  A kirándulás lemondása után a jelentkezők találkozót szerveztek a vádlottal és kérték, hogy bizonylatokkal igazolja a buszrendelést és a szállodai foglalásokat. Akkor a tanárnő azt állította, hogy egy budapesti cégtől bérelt buszokat, majd később a becsapottaknak egy hamisított bizonylatot is elküldött e-mailben, hogy elhitesse, a busztársaság felé két részletben átutalta volna az utazás díját. A szálláshelyekről is kiderült, hogy a pedagógus valójában egyikben sem foglalt szállást. A tanárnő az elmaradt utazás után még hetekig hitegette a pórul járt diákokat, hogy visszafizeti a pénzt, de ez nem történt megkülönböző kifogásokra hivatkozva, például, hogy a szállodák még nem utalták vissza a pénzt, illetve nem jelentette be a nagy összegű készpénzfelvételt vagy éppen rosszulléttel küzd.

A pedagógus 136 diáktól összesen 9 millió 171 ezer forintot vett át, az összeget – két kivétellel – nem térített meg.

Az ügyet a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalja majd.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

MISSION, TX - JUNE 12: A boy and father from Honduras are taken into custody by U.S. Border Patrol agents near the U.S.-Mexico Border on June 12, 2018 near Mission, Texas. The asylum seekers were then sent to a U.S. Customs and Border Protection (CBP) processing center for possible separation. U.S. border authorities are executing the Trump administration's "zero tolerance" policy towards undocumented immigrants. U.S. Attorney General Jeff Sessions also said that domestic and gang violence in immigrants' country of origin would no longer qualify them for political asylum status.   John Moore/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.