Belföld

Meg akarta ölni 14 éves unokaöccsét a budapesti férfi

Megkezdődik annak a férfinak a tárgyalása pénteken, aki megkéselte testvérét és mindössze 14 éves unokaöccsét. A vád szerint végezni akart mindkettőjükkel, így több emberen elkövetett
emberölés bűntette miatt kell felelnie – mint különös visszaeső.

A 43 éves vádlott 2016. december 16-án ment el rokonaihoz, unokahúgával akart  beszélni, hogy vigyázzon a gyerekeire. Ott volt a testvére is, akivel néhány héttel korábban összeveszett, emiatt kölcsönösen szidni és lökdösni kezdték egymást. Egy hozzátartozójuk választotta szét őket és elzavarta a támadót a XX. kerületi házból. Később azonban a megkéselt férfi testvére után ment, így a vita folytatódott a Vágóhíd utcai buszmegállóban, ahol össze is verekedtek.

A 14 éves gyerek épp hazafelé tartott az iskolából, amikor észrevette, hogy két nagybátyja egymásnak esett. Próbálta szétválasztani őket, illetve közbelépett még egy felnőtt rokonuk is.

Ekkor azonban a vádlott hirtelen előrántotta a kinyitható zsebkését, és hatszor megszúrta a testvérét, a mellette álló 14 éves unokaöccsét pedig egyszer a mellkasán. Mindketten életveszélyes sérülést szenvedtek.

Az ügyet a Fővárosi Törvényszék tárgyalja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik