Belföld

Tizennégy éves gyereket késelt meg a budapesti nagybácsi

Több emberen elkövetett emberölési kísérlet miatt emeltek vádat egy férfi ellen Budapesten. Az illetőt azért állítják bíróság elé, mert a vád szerint megkéselte testvérét és 14 éves unokaöccsét – mindkettőjüket életveszélyesen, de akár a halálukat is okozhatta volna – tájékoztatott szerdán a Fővárosi Főügyészség.

A 43 éves vádlott tavaly december 16-án kora délutáni órákban egyszer már összeveszett testvérével egy korábbi konfliktus miatt, ekkor kölcsönösen szidták és lökdösték egymást. Egy rokonuk választotta szét őket és elzavarta a támadót a XX. kerületi házból. A később megkéselt férfi azonban testvére után ment, így a vita folytatódott a Vágóhíd utcai buszmegállóban, ahol össze is verekedtek.

A 14 éves gyerek épp hazafelé tartott az iskolából, amikor észrevette, hogy két nagybátyja egymásnak esett. Próbálta szétválasztani őket, illetve közbelépett még egy felnőtt rokonuk is.

Ekkor azonban a vádlott hirtelen előrántotta a kinyitható zsebkését, és azzal a testvérét többször, a mellette álló 14 éves unokaöccsét pedig egyszer mellkason szúrta.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot, és határozott idejű fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, amely esetben a büntetési tétel felső határa húsz évig terjedhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik