Belföld

Bűnösnek találták, mégis kiengedték a molesztálásért elítélt péteri nevelőapát

Folytatólagos és nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet a Budapest Környéki Törvényszék pénteken annak a férfinak az ügyében, aki a vád szerint molesztálta nevelt kislányát, és aki ellen a vád tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére folytatólagosan, szexuális cselekmény végzésével vagy végeztetésével elkövetett szexuális erőszak bűntette. A nevelőapát hét év börtönbüntetéssel sújtották.

A férfi még 2014 októberében került előzetes letartóztatásba, ám a bíróság a tárgyalás végén az előzetes letartóztatást házi őrizetre változtatta.

A döntés nem jogerős, az ítélet ellen ugyanis a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért.

A vádlott és későbbi élettársa, valamint a nő 2003-ban született lánya 2010 márciusában költöztek össze. A kapcsolatból később közös gyermek is született. A család 2013 januárjában lakásbővítésbe kezdett, ezalatt valamennyien egy ágyban aludtak. A férfi ekkor kezdte molesztálni a kislányt, ahogy a törvényszék fogalmaz, „élettársa távollétében, a lakásukon, szexuális vágyainak felkeltése és kielégítése végett közeledett a sértetthez”.
A nevelőapa telefonján szexuális tartalmú videókat mutatott a kislánynak, aki úgy védekezett, hogy ilyenkor becsukta a szemét. Ezen felül arra biztatta a gyereket, hogy figyelje őt és az anyját, amikor szeretkeznek. Többször előfordult olyan eset is, hogy arra kérte a kislányt, elégítse ki orálisan.

A férfi 2014 őszén bukott le, amikor élettársa elcsípett egy internetes levelezést, amely közte és egy számára ismeretlen nő között zajlott, és amelyből kiderült, hogy a vádlott valószínűleg zaklatja a gyereket. A nő feljelentette párját, aki miután értesült erről, elment otthonról, és néhány nappal később megpróbálta megölni magát egy tanyán.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik