Belföld

Több mint 1 milliárd forintot kerestek 2010 óta a magyar szövetségi kapitányok

A Sport Plusz gyűjtötte össze a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányainak fizetését, majd egy kis matekkal kijött, hogy Egervári Sándor kinevezése, azaz 2010 júliusa óta irdatlan mennyiségű pénzt költött a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) edzői bérekre.

A már említett Egervári 2013 őszéig havonta 9 millió forintot vihetett haza a lap szerint, azaz összesen 351 milliót fizettek ki a munkájáért. Utódja, a felcsúti Puskás Akadémia jelenlegi menedzsere, Pintér Attila regnálása bár nem tartott sokáig, de azért havi 7 millió forint 9 hónapon keresztül 63 milliót ért számára.

A magyar válogatott történetének (egyik) legnépszerűbb és legtehetségesebb kapitánya, Dárdai Pál havonta 5 milliót, összesen 30 milliót vihetett haza.

A válogatottal Európa-bajnokságon járt Bernd Strock kapta messze a legnagyobb pénzt: ő havonta kapott 30 millió forintot, így a két éves edzősködése alatt 780 millió forint ütötte a markát (a Blikk emlékeztet, hogy ebben az összegben nincs benne a sportigazgatói pozícióért járó havi 12,5 millió forint, és az összesített 400 millió).

A válogatott jelenlegi, belga kapitánya, Georges Leekens eddigi két hónapja alatt 30 milliót tehetett zsebre.

Végeredményben ez azt jelenti, hogy a kapitányok mindent egybevéve 1,254 milliárd forintért dolgoztak az elmúlt hét évben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik