Belföld

Az MLSZ szerint álhíreket terjesztenek a kapitányi fizetésekről

Csütörtök délelőtt a Sport Plusz robbantotta az összegzését, miszerint 2010 óta a magyar kapitányok több mint 1 milliárd forintot vittek haza.

Több mint 1 milliárd forintot kerestek 2010 óta a magyar szövetségi kapitányok
Egervári Sándortól Georges Leekensig mindenki nagyon jól járt.

Pár órával később a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a hivatalos honlapján reagált a hírre, azt állítva, senkinek érte el a fizetése a havi 10 millió forintot. A közleményt változtatás nélkül közöljük:

Közlemény:

Sokadszorra fut körbe a magyar sajtóban olyan álhír, amely – az újságírószakma minimális elvárásait sem teljesítve – súlyosan felelőtlen módon, ténynek álcázva közöl egyértelműen hamis információkat a magyar férfi A-válogatott szövetségi kapitányainak fizetéséről. A Magyar Labdarúgó Szövetség az elmúlt években számtalan alkalommal világossá tette, hogy ezek a légből kapott, mondvacsinált hírek köszönőviszonyban sem állnak a valósággal, ennek ellenére számos sajtóorgánum sajnos a mai napig forráskritika nélkül átveszi ezeket a találgatásokat. Ismételten szeretnénk egyértelművé tenni, hogy a szövetségi kapitányok a sajtóban közkézen forgó összegeknek negyedét-ötödét sem keresték. A jelenlegi elnökség működése alatt, 2010 óta nem volt olyan szövetségi kapitánya a magyar válogatottnak, akinek a havi fizetése elérte volna a 10 millió forintot. A további valótlan állítások miatt fontos azt is ismételten egyértelműsíteni, hogy – az álhírekkel ellentétben – az egyes kapitányok fizetése között nem volt érdemi különbség, és az MLSZ minden kapitány munkáját a megbízatása kezdetétől annak befejezéséig folyamatosan honorálta anyagilag. Az MLSZ nem várja el senkitől, és nem engedi meg, hogy szerződés és fizetés nélkül végezze a munkáját. A sok valótlanság között sajnos célszerűnek látszik azt is ismételten jelezni, hogy az MLSZ a szövetségi kapitány javadalmazásához nem használ fel közpénzt, és a kapitánnyal együtt hiánytalanul teljesíti a járulékfizetési kötelezettségeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik