Belföld

Megtalálhatták a tömeges mérgezést okozó szeszt

Hajdú-Biharban foglalt le a NAV újrafelhasznált whiskys és egyéb üvegekben tárolt pancsolt szeszt.

Mérgezést okozó metil-alkohol tartalmú italokat foglaltak le Hajdú-Bihar megyében – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán. A hajdú-bihari Szerep községből kedd estig 20 embert vittek kórházba mérgezés gyanújával. A NAV pénzügyőrei közkedvelt röviditalos, például whiskys üvegekben tárolt, feltételezhetően metiltartalmú italokat foglaltak le. Az italokból 20 ember már fogyasztott, őket mérgezéses tünetekkel kórházban ápolják.

A mérgező italokat eredeti, a kereskedelemi forgalomból visszagyűjtött, illetve a szelektív hulladékgyűjtőkből származó üvegekbe töltötték és a házilag színre fújt kupakokra „Duty Free Shop” feliratú papírcímkéket ragasztottak. A hazai gyomorkeserűs üvegből hiányzik az utántöltést gátló eszköz. Zárjegy egyik terméken sincs. Leopold Róbert pénzügyőr őrnagy, vám- és jövedéki szóvivő közleménye szerint

fontos, hogy csak megbízható forrásból beszerzett alkoholos italokat vásároljanak, és senki ne fogyasszon zárjegy nélküli üvegekből, különösen az olyan üvegekből ne, amelyekre az előbbi leírás illik

A betegeket debreceni klinikákra, a karcagi és a berettyóújfalui kórházba vitték. Többségüket – köztük hat gyermeket – debreceni klinikákra szállították. A Debreceni Egyetem szerint két beteg állapota súlyos. Többen művesekezelést kaptak.

Kardos József Jász-Nagykun-Szolnok megyei vezető mentőtiszt elmondta, három embert vittek a karcagi Kátai Gábor Kórházba. A Püspökladányi Rendőrkapitányság az ügyben testi sértés miatt rendelt el nyomozást.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik