Belföld

Megszüntették Vizoviczki házi őrizetét

Nem tartanak a szökésétől.

Megszüntette a Fővárosi Ítélőtábla Vizoviczki László házi őrizetét, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el – írja a Pesti Srácok a táblabíróság tájékoztatása nyomán. A döntés nem jogerős.

Az adócsalással és rendőrök megvesztegetésével vádolt vállalkozó tavaly nyár óta volt 250 milliós óvadék ellenében házi őrizetben. A bíróság szerint Vizoviczki az átlagosnál lényegesen jobb és rendezettebb családi körülmények között él, vagyoni helyzete rendezett, hat kiskorú gyermeke is Magyarországhoz köti, ezek a körülmények pedig a szökés és elrejtőzés veszélyét csökkentik. Azt is figyelembe vették, hogy a házi őrizet szabályait nem szegte meg, illetve, ha az elsőfokú ítélet jogerőssé válik, akkor már csak 11 hónapra kell visszamennie a börtönbe.

A vállalkozót áprilisban első fokon hét év börtönre és 600 milliós vagyonelkobzásra ítélték felbujtóként, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt. Vizoviczki a 2000-es évek közepére számos budapesti éjszakai szórakozóhelyen szerzett befolyást, legális és illegális eszközökkel terjeszkedve. A vád szerint azonban a vendéglátóhelyek tényleges jövedelmének csak egy részét vallották be, Vizoviczki utasítására megtévesztve az adóhatóságot. A vállalkozó tagadta bűnösségét.

A Központi Nyomozó Főügyészség több főrendőrrel együtt bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekményekkel is vádolja Vizoviczkit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik