Belföld

Különös kegyetlenséggel ölték meg a győri lányt, Esztert

Egy több mint tizennégy évvel ezelőtti gyilkosság ügyében emelt vádat az ügyészség. Egy férfit állítanak bíróság elé, aki elütött, majd megölt egy fiatal lányt Győrben.

A vád: aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés.

A 2003 szeptemberében mindössze 23 éves támadó – ismerőse autójával lökte fel a nála egy évvel fiatalabb kerékpárost. Eszter elvesztette az eszméletét, gyilkosa pedig halottnak hitte. Testét a csomagtartóba tette, majd elindult, ám néhány perccel később hangokat halott a csomagtartóból. Rájött, hogy a lány él, ezért nem Bőny felé vette az irányt, hanem lehajtott egy földútra. Eldöntötte, megöli a lányt, hogy megússza a felelősségre vonást.

Egy fás-bokros területen megállva kinyitotta a csomagtartót, a kézzel-lábbal védekező lányt onnan kirángatta, több méteren át vonszolta, majd legalább fél órán át ütötte-verte és kézzel fojtogatta. Mivel a védekező lánnyal nem bírt, egy fojtásra alkalmas eszközt keresett. Két bálakötöző zsineget talált is, azokat összekötötte, hurkot készített, a zsineget duplán a sértett nyakára tekerte, majd újabb 10-15 percen keresztül fojtogatta a lányt.

– áll a vádiratban.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Miután az áldozat meghalt, a helyszínen hagyta a holttestét, majd hazaautózott. Sötétedés után ment vissza érte, és a Mosoni-Duna árterére vitte. A kocsit egy elhagyatott területen hagyta, ismerősének pedig azt hazudta, hogy a járművet ellopták. Emiatt feljelentést is tettek. Másnap a fiú visszament az autóért és ismeretlen helyre vitte.

A vád szerint az áldozat a balesetben csak könnyű sérüléseket szenvedett. Gyilkosa később több súlyos sebet okozott neki, halálát pedig  az „elhúzódó fulladás” okozta.  Ha a férfit bűnösnek találják, életfogytiglant is kaphat. Elfogásáról a rendőrség idén januárban számolt be.  A támadóról korábban fantomkép készült és milliós nyomravezetői díjat is felajánlottak. Sokáig azt hitték, úgynevezett kéjgyilkosság történt.

Tettes és áldozata között tehát nem volt kapcsolat, emiatt is volt nehéz dolguk a nyomozóknak. Az aktát időről időre elővették, így kapták el végül. Hogy milyen úton, nem mondták el, csupán annyit, hogy  a rendőrség látókörébe került a gyanúsított, akinek az eltelt években mindössze egy lopási ügye volt, illetve hogy nem tervezte feladni magát a gyilkosság miatt, viszont miután elkapták, mindent elmondott.

A rendőröket is meglepte, hogy a bűncselekmény hátterében egy baleset áll, mert bár vizsgálták ezt a verziót, de az ismert adatok, tanúvallomások ellentmondtak ennek.

Mint kiderült, akkoriban teherautó-sofőrként dolgozott, aki gázolajlopással tett szert némi pluszpénzre. Zsákmányát az erdőben rejtette el, és amikor tudott, elment érte. Épp oda tartott, amikor figyelmetlen volt és elütötte Esztert.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik