Belföld

Rács mögött karácsonyozik a drogkereskedelemmel gyanúsított MSZP-s

Harminc napra rács mögé kerül Simonka Csaba, aki a vasárnapi tárgyaláson is tagadta, hogy bűncselekményt követett el. A döntés nem jogerős, a gyanúsított és az ügyészség is fellebbezett.

A kényszerintézkedést a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt rendelte el a bíró

– tájékoztatta a 24.hu-t Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Párttagságát már felfüggesztették

Simonka Csabát, az MSZP képviselőjét pénteken vették őrizetbe.  Amint arról a Budapesti Nyomozó Ügyészség közleménye alapján beszámoltunk, pénteken egy budapesti ügyvédet zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

Nem sokkal a hír után, még pénteken az MSZP közleményt adott ki, amelyben azt írták, felfüggesztették Simonka párttagságát.

Kábítószer, fenyegetés

A budapesti nyomozó ügyészek pénteken végeztek házkutatást a gyanúsítottnál. A házkutatás során az ügyészek – az előzetes vélemény alapján – kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

Az őrizetbe vett férfit azzal is vádolják, hogy ügyvédként ő járt el egy öröklési szerződés ügyében, amelynek tárgya egy budapesti ingatlan volt. Az örökhagyó halála után a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2017 júliusában a szerződés szerinti örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan feles tulajdoni hányadát hatmillió forintért – a valós értéknél alacsonyabb árért – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik