Belföld
Miskolc, 2016. szeptember 9.
Kriza Ákos polgármester beszédet mond a 13. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos megnyitó ünnepségén és díjátadó ceremóniáján a miskolci Mûvészetek Házában 2016. szeptember 9-én.
MTI Fotó: Vajda János

Soros szervezeteiről sápítozott a miskolci polgármester

24.hu
24.hu

2017. 12. 11. 15:29

Kriza Ákos nem akarja látni a Nyílt Társadalom Alapítvány miskolci irodáját.
Korábban a témában:

Nemkívánatos Miskolcon a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány – jelentette ki a város polgármestere hétfőn. Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) azt mondta, hogy az alapítvány a Dél-Dunántúlon és az Észak-Alföldön terjeszkedik, a projekt részeként új irodák nyílnak Pécsen és Debrecenben is, ahol már két helyi szervezet be is kapcsolódott a programba.

Soros György, felmérve azt az ellenállást, amit a magyar társadalom tanúsít bevándorláspolitikája és terve ellen, offenzívába kezd – mondta a polgármester. Alapítványának vidéki terjeszkedése nyílt beszállás a választási kampányba, csak éppen nem nyílt sisakkal, politikusként, párttá szerveződve, hanem „dollárszázezrekkel a zsebében, alattomos módon, civilek, álcivilek mögé bújva” – fogalmazott.

Kriza szerint Miskolc vezetősége és ő maga is nagyra értékeli a civil társadalom önszerveződését, önkéntes munkáját. Ezt minden évben költségvetési támogatásokkal is kinyilvánítják. A Soros-féle szerveződések azonban se nem önszerveződőek, se nem önkéntesek – jelentette ki az előjogokat élvező polgármester.

kriza-akos(1)(430x286).jpg (Array)
Kriza Ákos polgármester úr háza környékén csodálatosan eltakarították a havat
A város többi részén annyira nem jeleskedtek. Véletlen lehet?

Inkább „felülről szervezett zsoldosokról” van szó, akik civil szervezeti formában dollárszázezrekből akarják már nemcsak népszerűsíteni a nyitott társadalmat, hanem már ennek bevezetését akarják kierőszakolni a döntéshozóktól Brüsszelben. A hálózat hazai terjeszkedését mindezek alapján károsnak és a magyar állampolgárok akarata elleninek kell minősíteni – emelte ki. Hozzáfűzte, 2010 óta a nyugalom és a biztonság megteremtésére, egy élhető város újjáépítésére szövetkeztek a miskolciakkal.

Ezúton szeretném jelezni, hogy nem engedem meg azt, hogy bárki ezt a nyugalmat megzavarja, és városunkba telepedjen azért, hogy olyan bevándorláspolitikát terjesszen a miskolciak körében, amelyre a miskolciak már többször nemet mondtak. Tartsuk tiszteletben ezt a véleményt, és aki nem ezt teszi, az nem más mint provokátor, aki megbontja városunk nehezen elért nyugalmát

– jelentette ki az EBH által egykor elmarasztalt Kriza Ákos. Közölte, minderről levélben fogja értesíteni a Nyílt Társadalom Alapítványt, és arra kéri őket, hogy tartsák tiszteletben a miskolciak álláspontját a Soros-tervvel kapcsolatban, provokatív jelenlétükkel ne ássák alá a város nyugalmát.

(MTI; Kiemelt kép: MTI Fotó/Vajda János)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Meghalt Andy Vajna

Kommentek

Budapest, 2011. február 4.
Andrew G. Vajna filmproducer, a filmipar reformjáért felelõs, 2011 januárjában kinevezett kormánybiztos interjút ad dolgozószobájában a Magyar Távirati Irodának.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.