Belföld

Juhász a f@szozós Karácsony-beszédről

Az Együtt elnöke ilyen eszközöket még Rogán Antal ellen se alkalmazna.

Hír Tv reggeli műsorában Juhász Péter azt mondta, nem tudja, ki vette fel Karácsony Gergely szavait, de elítéli a hangfelvétel kiszivárogtatását.

Közölte: a módszer nem egyeztethető össze pártja politikájával.

Szeretném leszögezni, hogy ez rendkívül távol áll az Együtt politikájától, ilyen eszközöket én még Rogán Antallal szemben sem alkalmaztam, és nagyon megvetem azt, aki ilyen eszközökhöz folyamodik. Hogy hol hangzott el, azt nem tudni, az Együttnek szerdán vannak elnökségi ülései, itt egy hétfői dátum került szóba, nem is ez a lényeg. A lényeg az az, hogy ilyen módszerekkel szerintem az ellenfelekkel sem szabad bánni, mi abban hiszünk az Együttben, hogy demokratikus módszerekkel, politikai vitákban kell megméretni az álláspontunkat.

Az Együtt elnöke csalódott, szerinte Karácsony Gergely felrúgta egyezségüket a választási együttműködésről. Mint mondta: bár volt előjele, hogy a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje kihátrálna, de nem közölte velük, hogy inkább az MSZP-hez sorolna.

szigetvári viktor (szigetvári viktor)
Élő adásban rúgta ki Szigetvári Karácsony Gergelyt
Csütörtökön lezárult egy szép történet, az Együtt azonnal szakított a Párbeszéddel, pedig Karácsony nem is jelentette be, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje lett.
Az MSZP-elnök bakijában a baloldal minden szerencsétlensége benne van
Molnár Gyula az Együtt elnökeként szólította a színpadra Karácsony Gergelyt, később pedig azt javasolta, hogy a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje mögé álljon be az MSZP.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán a kiszivárogtatást úgy kommentálta, hogy köszöni az ingyenreklámot, ami csak azt bizonyítja, hogy nem egóból vagy hataloméhségből csinálja, amit csinál. A stílusért persze elnézést kért, de úgy tudta, a barátaival beszélget, őszintén. Sajnálta, hogy valaki visszaélt a bizalmával. Pontosan tudja, ki készítette a hangfelvételt, de nem mondja el, mert egyrészt mindegy, másrészt nem tudja bizonyítani.

Kiemelt kép: MTI/Kallos Bea

Ajánlott videó

Olvasói sztorik