Belföld

Az MSZP-elnök bakijában a baloldal minden szerencsétlensége benne van

Úgy tűnik, Karácsony Gergely lesz az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Programbemutató nagygyűlést tartott szombaton az MSZP, melynek legérdekesebb része a továbbra is lebegtetett közös miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely felszólalása volt.

„Döntsétek el ti, hogy nekem milyen szerepet szántok nekem ebben az együttműködésben, ha kellek, akkor én jövök, és hozok magammal mindent, amit tudok” – mondta a Párbeszéd társelnöke, aki arról is beszélt, hogy könnyebb lenne mindenkinek, ha ő nem lenne itt, és kétséges, hogy nem értik-e félre, miért jött ide.

Karácsony oldottságát – habár nagy tapssal fogadták a szocialisták – aligha segítette elő, hogy Molnár Gyula

az Együtt elnökeként konferálta fel a Párbeszéd vezetőjét,

akinek pártjával épp a napokban szakított egy élő tévéműsorban Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke.

Mindez persze csak egy elszólás, de kiválóan megerősíti azt az általános választói percepciót, hogy a baloldali ellenzék politikusai már azt sem tudják, hogy ki kivel van éppen.

Élőben az MSZP programbemutató rendezvènyèről www.mszp.hu/elszantsag

Közzétette: MSZP – 2017. december 9.

Karácsony színpadra szólítása a 15.percben

Molnár Gyula mindenesetre újfent elmondta: kitart amellett, hogy közös jelöltek legyenek a választókörzetekben, közös listán induljanak a választáson és legyen közös miniszterelnök-jelöltjük. A gyűlésen a legnagyobb tapsot egyébként az MSZP „új arca”, Kunhalmi Ágnes kapta, aki viccesen meg is jegyezte,

ugye Gergő, nem vagy féltékeny?

A beszédek végén aztán Molnár Gyula újra színpadra állt és azt mondta: javasolni fogja a párt elnökségének és választmányának, hogy fogadják el Karácsony Gergely és a Párbeszéd ajánlatát, vagyis Karácsony legyen a közös miniszterelnök-jelölt.

Nem ez volt az egyetlen szombati összefogás a baloldalon, a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szolidaritás Mozgalom ugyanis mindeközben megkötött egy választási együttműködési megállapodást.

Fotó: Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik