Belföld
Budapest, 2016. október 23.
A Jobbik ’56-os megemlékezésének résztvevői vonulnak fáklyákkal a Magyar Rádió korábbi székházához a VIII. kerületi Bródy Sándor utcában az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján, 2016. október 23-án.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Vona pénteken utcára viszi híveit – cél a Fidesz székháza

Nagy József
Nagy József

újságíró. 2017. 12. 11. 11:32

Fáklyás felvonulás lesz Budapesten. Vona provokátoroktól tart, egyelőre még az is titok, honnan indul a menet. Karácsonyra készül a parlament.
Korábban a témában:

Abban a mezőben, ahol nem a kormány seggében laknak az újságírók, szokás/elvárás pfujolni Kövér Lászlóra, de mi hadd legyünk kivételek. Ma például azon hatódtunk meg, hogy a házelnök a minap elhunyt szocialista politikusra, Devánszkiné dr. Molnár Katalinra elcsukló hangon emlékezett, aztán tisztességesen kitartotta a gyászpercet.

Idei utolsó hetét tapossa a t Ház, a napirend előttiek sorát a szocik arca, Kunhalmi Ágnes nyitotta, és a következő, a mai közvélemény-kutatási adatok alapján minimum vicces megállapítást tette:

Ki fogjuk kiáltani a negyedik köztársaságot, ha megnyerjük a választásokat.

Igaz, ha pusztán logikailag tekintünk a mondatra, valóságtartamát nem vitathatjuk.

(Frissítünk: Kunhalmi a folyosón kérdőre vont minket, jelezve, hogy felszólalásának legfontosabb elemét kihagytunk, jelesül azt, hogy bár Orbán szerint isten kegyelméből kormányoz a Fidesz, ezzel szemben az igazság az, hogy „demokráciában nem isten kegyelméből, hanem a nép akaratából kormányozunk.” Megkövetünk mindenkit, leginkább a jóistent.)

Kunhalminak Dömötör Csaba államtitkár felelt, azzal, hogy „hogyan lehet komolyan venni egy olyan pártot, melynek miniszterelnök-jelöltje sincs”. Majd megjegyezte, az MSZP „politikailag flörtöl” Karácsony Gergellyel, miközben „Molnár Gyula pártelnök még azt sem találta el, Karácsony mely párt tagja”.

Dömötör Csaba
Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Börtönbe zárnák Matolcsyt és Poltot

Eztán a zöld Szél Bernadett is azt vizionálta, hogy az ő pártja győz tavasszal, majd hosszan sorolta, ki mindenkit citálnak bíróság elé az országot elborító korrupció mián jövő tavasz után. A sittes listán helyet kapott Orbán Viktor, Rogán Antal, Tállai András, Simóka GyörgyMatolcsy György, Polt Péter, Farkas Flórián, Mengyi Voldemort és sokan mások.

A tisztítási akció záloga Szél szerint az LMP 11 pontos antikorrupciós csomagja.

Megszereztük az LMP fideszes halállistáját
Hadházy kézírásos széljegyzetével!

Dömötör mindebből annyit értett meg, hogy az LMP a párthoz vonná az igazságszolgáltatást, majd megjegyezte, hogy hetek óta érzi a zöldeken „Ron Werber keze munkáját”. Az államtitkár szerint, amit a politikai tanácsadó „elkezdett az MSZP-nél, most az LMP-nél folytatja”.

Szél Bernadett
Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Vona: Orbán vonuljon vissza

A Jobbik elnöke a napokban a nyilvánosság előtt megfürdetett szófordulatait szőtte beszédébe, ezeket:

  • Orbán Viktor, a korrupt zsarnok
  • Orbán a demokrácia redőnyét kívánja lehúzni
  • Orbán diktatúrát akar megvalósítani.

Vona a minapi, az Állami Számvevőszéktől kapott brutális Jobbik-bírság miatt követelte az ÁSZ elnökének lemondását és Orbán Viktor visszavonulását. Majd pénteken délután öt órára fáklyás demonstrációt hirdetett Budapesten.

A válaszadó Dömötör államtitkár szerint Vona „egy nemzeti pártból kétfarkú cica pártot csinált”, miután „összegabalyodtak egy oligarchával, és közben törvényt sértettek”.

Vona Gábor

Orbán a fedélzeten, áll, nem ül

Némi késéssel az ülésterembe érkezett a miniszterelnök, kapott is azon nyomban azonnali kérdést a jobbikos Volner Jánostól, mégpedig adóügyben.

Mindenfajta adózás szempontjából megfelelünk az uniós követelményeknek, ezért a kérdést nem tudom megválaszolni, mert értelmetlen.

Amúgy pedig, így Orbán Viktor, a magyar kormány az adócsökkentés híve és gyakorlója, mérsékelte egyebek mellett a személyi jövedelemadót és a társasági adót.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

A vörösből zöldé átszíneződött Demeter Márta a korrupciós kártyát húzta elő; nyilvánvaló, hogy ez az LMP fő kampánycsapása.

Önök ülni fognak!

Ezzel állt elő Szél-kompatibilisen Demeter Márta, s azt mondta, Orbán Viktor jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot.

Orbán gondterhelt, s vélhetően szellemesnek szánt válasza:

Kedves képviselőtársam… Boldog karácsonyt kívánok.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Volner az ÁSZ elnökét fenyegeti börtönnel

Fegyházas napot tart ma a t Ház, ez mostanra egészen bizonyos. Az azonnalik derekán a jobbikos Volner János fenyegette letöltendővel az Állami Számvevőszék elnökét, Domokos Lászlót a már cikkünkben is emlegetett (kétszer) háromszázmilliós büntetés kapcsán.

Kérdése címe: „Elnök úr, kibírja nevetés nélkül mondani, hogy a Fidesz kampányai rendben voltak, a Jobbiké viszont törvénytelenül zajlott?”

Domokos azzal felelt, hogy a Jobbikkal kapcsolatos eljárásban minden törvényesen zajlott (ezt igazából senki nem vitatja komolyan), és immár az ügyészség illetékes az ügyben.

Mire a metakommunikációra érzékeny Volner így reagált:

Elnök úr, önnek remeg a keze, ön arcátlanul hazudik. Ön nem tesz egyebet, mint volt fideszes országgyűlési képviselőként végrehajtja Orbán Viktor akaratát… Részt vesz abban, hogy meg tudják semmisíteni a legerősebb ellenzéki pártot, a Jobbikot. Elnök úr, ha ön ebből visszavonul, az enyhítő körülménynek minősül.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Domokos szövegértelmezésből jelesre vizsgázott, amikor így felelt:

Ha jól értem, ön közvetlenül megfenyegette az ÁSZ elnökét.

Vona provokátoroktól tart

A folyosón kérdeztük Vona Gábort arról, honnan indul majd a fáklyás menet, de a pártelnök elzárkózott a választól. Arra hivatkozva, hogy provokátoroktól tart, ezért minél tovább igyekszik titokban tartani a részleteket.

Egy másik, neve elhallgatását kérő jobbikos meg azt mondta nekünk:

A Lendvai utca, a Fidesz székház a helyszín. Csak azt nem tudom, hogy onnan valahová, vagy valahonnan oda.

Csillagszóró előtt egy kis fáklya

Túl interpelláción, kérdésen és azonnalin, délután háromra kiürült a patkó, a néhány jelenlévő előterjesztéseket hallgatott meg egymástól. Holnap, kedden még ez a lézengés lesz soron, aztán csillagszórózni vonulnak a képviselők; csak a jobbikosok előbb még fáklyáznak egyet pénteken.

A karzaton még ekkor is egymást váltották a látogatói csoportok; hősünk az a narancsinges férfi, aki alighanem kormánypárti kedvenceit megtekinteni érkezett a t Házba, ám kénytelen volt megelégedni a legbentülősebb Jobbik-frakcióval s még néhány kókadt szórvány törvényhozóval.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Feloszlatták a Lánchíd spontán blokádját

Kommentek

Hungary's Bence Banhidi (C) vies with Denmark's Rasmus Lauge Schmidt (2ndL) during the IHF Men's World Championship 2019 Group II handball match between Denmark and Hungary at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 19, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.