Belföld

Nemzeti konzultáció: ismertették az eredményeket

A nemzeti konzultáció részleges feldolgozási adatai alapján a résztvevők elsöprő többsége nemet mondott a Soros-tervre - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vasárnap Budapesten.

Tuzson Bence a sajtótájékoztatón emlékeztetett, a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció volt a legsikeresebb Magyarország történetében, azon ugyanis több mint 2,3 millió választó vett részt, december 7-ig pedig másfélmilliót meghaladó ívet dolgoztak fel, amelynek több mint 99 százaléka volt érvényes.

Az eredmények ismerete alapján csaknem minden válaszoló nemet mondott arra, hogy a Soros-terv részeként évente egymillió bevándorlót telepítsenek Európába, továbbá Magyarországon lebontsák a határvédelmi kerítést, a kontinensre érkezőket, illetve a már itt tartózkodókat pedig valamilyen állandó betelepítési kvóta alapján szétosszák a tagállamok között –

fejtette ki a kormány képviselője, aláhúzva: a magyarok tehát nem akarnak bevándorlást, és nem akarnak bevándorlóországgá válni.

Tuzson Bence szólt arról, a válaszadók nagy többsége nemet mondott arra is, hogy  bevándorlónként 9 millió forintot fizessen az állam ezeknek az embereknek támogatásként, valamint arra is, hogy a bevándorlók bizonyos bűncselekmények esetében enyhébb büntetési kategóriákba tartozzanak.

A nemzeti konzultáción résztvevők nemet mondtak arra is, hogy Magyarország nyelve és kultúrája háttérbe szoruljon, megváltozzon, továbbá nem fogadják el azt sem, hogy büntetést kelljen fizetnie azoknak az országoknak, amelyek elutasítják a Soros-tervet – mondta az államtitkár.

Magyarul a magyarok nemet mondtak mindenre.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik