Belföld

Videón, ahogy elviszik a feleségét kútba lökő budakalászi gyilkost

Egy kesztölci házban, kedden fogták el a rendőrök azt a most 60 éves férfit, aki a gyanú szerint még 1999-ben megölte a feleségét.  Erről felvétel készült:

Az esetről az ügyészség számolt be csütörtök délelőtt. Azt közölték, a férfi a ’90-es években a feleségével és gyermekeikkel Budakalászon élt. A Pest Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatásából kiderül: a házasságuk időközben megromlott, az asszony ugyanis inni kezdett.

A férj szabadulni akart a kapcsolatból. Eldöntötte, hogy megöli a feleségét és balesetnek fogja álcázni. 1999 februárjában egyik nap -a késő délelőtti órákban – az ittas nőt a házuk udvarán lévő kúthoz vezette, majd belökte őt. Ezután lefedte a nyílást és sorsára hagyta a segítségért kiáltó áldozatot. A férfi másnap reggel értesítette a tűzoltóságot azzal, hogy felesége kútba fulladt. A haláleset kapcsán akkor azt állapították meg, hogy nem történt bűncselekmény.

A megoldatlan életellenes bűncselekményekkel foglalkozó nyomozók 2017 novemberében vették elő újra az ügy aktáit, és sikerült újabb információkat beszerezniük.

A férj – akit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítanak –  beismerő vallomást tett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik