Belföld

Lázár neve újra felmerült Hódmezővásárhely polgármestereként

Ő inkább országgyűlési képviselő akar lenni, de szerepe volt a jelölt kiválasztásában.

Hegedűs Zoltánt (Fidesz-KDNP), Hódmezővásárhely jelenlegi alpolgármesterét jelöli a Fidesz és a KDNP helyi szervezete az elhunyt Almási István városvezetői posztjára a február 25-i időközi önkormányzati választásra – jelentette be Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerdán sajtótájékoztatón a csongrádi városban.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, a jelölt kiválasztásánál két szempontot vettek figyelembe: a tapasztalatot és a stabilitást.

Hangsúlyozta, jelenleg 85-90 milliárd forintnyi beruházás van folyamatban a városban, ezek levezényléséhez tapasztalt emberre van szükség. Az új vezetőt másfél évre, 2019 őszéig választják meg, emiatt fontos a város szempontjából a stabilitás is – tette hozzá.

Lázár János elmondta, felmerült, hogy ő legyen a jelölt, de – „legalábbis egyelőre” – nemet mondott erre a felvetésre. Kiemelte, ő 2018-ban az országgyűlési választásokon szeretné elnyerni az emberek bizalmát. Hozzátette: az ünnepekre való tekintettel január 8-án indítják a kampányt. Reményei szerint személyeskedéstől, acsarkodástól mentes kampányidőszak veszi kezdetét jövőre.

Havasi Katalin, a Fidesz, valamint Bálint Gabriella, a KDNP hódmezővásárhelyi szervezetének elnöke elmondta, választmányuk egyhangúlag támogatta Hegedűs Zoltán jelölését.

Hegedűs Zoltán 1968-ban született Hódmezővásárhelyen. Mérnök, tanár, andragógus képzettséget szerzett, 2008-tól a Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ szakmai igazgatóhelyettese, 2013-tól az Eötvös József Szakközépiskola megbízott igazgatója volt. 2006 óta önkormányzati képviselő, 2014 októbere óta alpolgármester. 2006 és 2014 között az önkormányzat pénzügyi és gazdasági bizottságának elnöke volt. Jelenleg ő jár el Almási István helyett megbízott polgármesterként. 2014 óta ő a helyi Fidesz szervezet alelnöke.

Almási István (Fidesz-KDNP) hódmezővásárhelyi polgármester november 20-án, életének 73. évében hunyt el. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik