Nagyvilág

Orbán Viktor jelenlétében búcsúztatták Hódmezővásárhely elhunyt polgármesterét

A gyászmisén Lázár János méltatta Almási Istvánt, akitől a szövetségi, bajtársi hűséget tanulta meg.

Pénteken kora délután helyezik örök nyugalomra Hódmezővásárhely múlt hétfőn elhunyt polgármesterét, Almási Istvánt. A temetésen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz. A Szent István király templomban zajlott gyászszertartáson Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök mellett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter mondott beszédet, aki Almási elődje volt a városvezetői poszton.

MTI / Koszticsák Szilárd

Lázár a Délmagyarország tudósítása szerint azt mondta, Almási István „a harmóniát kereste, sosem azt, ami elválaszt, éppen ezért lehetett ő Hódmezővásárhely leginkább köztiszteletnek örvendő polgármestere”. A miniszter visszaemlékezett arra, hogy Almási 2002 februárjától októberig már dolgozott megbízott polgármesterként, és ha akarta volna, Rapcsák András utóda is lehetett volna. „Ám inkább azt mondta, jöjjenek a fiatalok. Így lettem én polgármester, ő pedig mester” – mondta.

MTI / Koszticsák Szilárd

Kiemelte, a legfontosabb, amit Almási Istvántól kapott, „a szövetségesi, bajtársi hűség”, amit „ma már csak a régi vágásúaktól lehet megtanulni, és csak az úriemberektől”.

MTI / Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik