Belföld

Halott újszülöttet találtak egy miskolci temetőben

„A miskolci rendőrök a lakosság segítségét kérik egy halva született, 22 hetes magzat halála körülményeinek tisztázásához” – áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai felhívásában. Mint kiderült, a baba holttestére még szeptember 16-án

az Avasalja utcai temetőben, két sírhely között találtak rá egy műanyagzsákba csomagolva. A kislány körülbelül két nappal, korábban, halva született. A pici – mint azt írtuk – 22-24 hetes lehetett, 33 centiméter hosszú és körülbelül 800 gramm testsúlyú. Egy bordó színű szoknyával takarták le.

Az említett ruhadarabról a rendőrség képet tett közzé:

Fotó: police.hu

A Miskolci Rendőrkapitányság kéri, hogy aki az esettel kapcsolatban információval rendelkezik, vagy az édesanya azonosításhoz segítséget tud nyújtani, hívja a megyei rendőr-főkapitányságot a  06-46/514-506-os telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” számán, továbbá a 107 és a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A szabolcsi rendőrök kedden adtak ki felhívást a Nyíregyházán holtan talált csecsemő kapcsán. Képet is közzétettek egy véres felsőről, amely elvezethet ahhoz, aki a kisbabát egy Mező utcai társasház előtti konténerek közé tette. Abban az ügyben azonban emberölés miatt folyik nyomozás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik