Belföld

Vona: Orbán terve jóval veszélyesebb Sorosénál

A Jobbik elnöke egy cseh lapnak azt mondta, Magyarország fő gondja a fiatalok kivándorlása.

Vona Gábor a Mladá Fronta Dnes című cseh liberális lapnak azt mondta: Magyarország legnagyobb problémája nem az illegális bevándorlás, hanem a magyar fiatalok kivándorlása. Vona Gábor ezt korábban Orbán-tervnek nevezte, most pedig az MTI szerint megismételte, a kormány ugyan azt szeretné, ha a választási kampány egyetlen témája a bevándorlás lenne, de közben

több mint félmillió fiatal magyar állampolgár távozott Nyugat-Európába, Nagy-Britanniába, Németországba, Ausztriába. A mai Magyarországnak ez a legnagyobb problémája.

A fiatalok nem látják értelmét, hogy Magyarországon éljenek, ahol a demokrácia csak kirakat, színjáték, tartalom nélküli csomagolás.

Látszólag minden demokratikus intézmény létezik, de azok vezetői nagyon hamis játékot játszanak.

És mindennek az élén Orbán Viktor áll.

Vona: Orbán felelőtlen, kiégett, mentálisan megbillent ember
A Jobbik elnöke szerint pártja győzhet 2018-ban, Polt Péter pedig lemond mandátuma lejárta előtt. A politikus elárulta azt is: Havas Henrik könyvet ír róla.

A Jobbik elnöke szerint Orbán azt állítja, “illiberális demokráciát” épít, és bár nehéz megmondani, mire gondol, a tények önmagukért beszélnek. A legfőbb ügyész például semmit sem tesz a korrupció ellen, holott ez lenne az egyik legfőbb feladata.

Ha tehát azt kérdezi, melyek Magyarország legnagyobb problémái, akkor a társadalom szempontjából ez a tömeges kivándorlás az országból, míg politikai szempontból a demokrácia hiánya.

Vona szerint Orbán jövőre már a vádlottak padján kap kérdéseket
A miniszterelnököt kérdezték a Parlamentben.

Az ellenzéki pártvezető azt mondta, a Jobbik nem akarja kiléptetni Magyarországot az Európai Unióból, és kizárja a koalíciót a Fidesszel vagy a volt baloldali kormánypártokkal. Amennyiben pártja sikerrel szerepel a választásokon, akkor koalíciós partnerként csak az újonnan alakult pártok jöhetnek számításba.

Vona Gábor szerint – bár jelenleg a Fidesz a legnépszerűbb párt -, nagyon nagy a bizonytalanok aránya, így a választási preferenciákat az utolsó három hónap kampánya fogja meghatározni.

Ha tüntetnek, zuhan, ha sorosoznak, kilő a Fidesz
Az ország egy vastag hányadának bejön ez a sorosozás-migránsozás, de az oktatás szétverése felhúz minket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik