Belföld

Vona: Orbán felelőtlen, kiégett, mentálisan megbillent ember

Orbán Viktornak ugyan nagyobb a politikai tapasztalata és rutinja – ez tény, hiszen korábban kezdte a szakmát –, de mára felelőtlen, kiégett, mentálisan megbillent ember lett belőle.

– mondta Vona Gábor a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A Jobbik elnöke állítja: elszámoltatja Orbánt, ha pártja hatalomra kerül. Ami szerinte nem lehetetlen, mert a jövő tavaszi választásig történhet valami, ami kikezdi a rendszert. Arról nem szólva, hogy

Vona úgy gondolja: ma sokkal alkalmasabb Magyarország vezetésére, mint a Fidesz vezére. 

Úgy véli, a Fidesz meglepődik majd 2018 tavaszán, és emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban Orbán Viktor kétszer is elmérte magát. Először a végül eredménytelen kvótanépszavazás alkalmával, másodszor a Momentum olimpiaellenes aláírásgyűjtésekor.

A Jobbik néppártosodását nagy sikernek tartja, úgy véli, a folyamatot politológushallgatóknak tanítják majd az egyetemen. Szerinte ez a siker mérhető lesz a 2018-as választáson.

A korrupció kapcsán azt mondta: a magyarországi korrupció mögött Orbán Viktor áll, ám ennek bizonyítása a hatóságok dolga lesz, éppen ezért szerinte elég, ha a Jobbik újra szabaddá teszi őket. Szerinte ma Polt Péter legfőbb ügyész akadályozza az elszámoltatást. Ugyanakkor szerinte Polt nem marad sokáig a helyén.

A mandátuma 2019-ig szól. Azt gondolom, hogy talán ezt az időt sem fogja kitölteni.

Vona leszögezte: ha most kellene kormányt alakítania, meg tudná alakítani a Vona-kormányt, ráadásul nem politikusoknak, hanem szakembereknek adná a tisztségeket.

Még azt is elárulta: Havas Henrik könyvet ír róla:

A kormánnyal szembeni kritikus értelmiség egyik vezető egyénisége a médiában. Hogy engem választott legújabb könyvének alanyául, véleményem szerint politikailag jelent valamit. Választhatta volna Szél Bernadettet vagy Karácsony Gergelyt is.

Kiemelt kép: 24.hu/ Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik