Belföld

Árnyékbizottság Orbánék manipulációi ellen

Attól tartanak, hogy a rendőrséget, a nemzetbiztonsági szolgálatokat és a rendvédelmi szerveket választási kampánycélokra és manipulációra használják fel.

Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője tudatta, pártja mellett a Jobbik és független képviselők vettek részt az általuk kezdeményezett árnyékbizottság alakuló ülésén. A testület a rendvédelmi szerveket és azokat irányító kormánytagok tevékenységét vizsgálja. A képviselők minden lehetséges eszközzel megakadályoznák, hogy

a Fidesz mesterséges zavarkeltéssel manipulálja a választásokat.

Demeter Márta szerint az elmúlt hónapok megmutatták, hogy a kormány politikai ügyekből kreál nemzetbiztonsági ügyeket, hogy azokról hazudozhasson és ne kelljen érdemben válaszolnia egy kérdésre sem. Ilyen volt, amikor korábban Rogán Antal a választási kampányra utcai zavargásokat vizionált.

Az Árnyékbizottság még idén személyesen kér tájékoztatást a valós tényekről és az intézkedési rendszerről az érintett miniszterektől. Meg akarják hallgatni az érintett rendvédelmi szervek vezetőit és a testület a Nemzeti Választási Irodában tájékozódik majd a szükséges kiberbiztonsági intézkedésekről, és arról, miként biztosítják a választások tisztaságát és a szavazás rendjét.

Hackertámadástól féltik a magyar választást
Az NVI választásinformatikai biztonsági műveleti központ létrehozását tervezi.
Putyin jövőre is Orbánt akarja
Magyarország függősége Moszkvától már a posztszovjet térség államait jellemző szintre nőtt.

Kiemelt fotó: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik