Belföld

Propagandalappal tömik tele az ELTE-t

Az egyetemnek nem tudni, van-e szerződése a Lokált terjesztő Modern Media Grouppal. Mindenesetre ott hevernek a lapok a campusokon.

A minőségi sajtó szempontjából szomorú észrevételt tett az Átlátszó Oktatás: egyre több ELTE-karról kapnak olyan információt, hogy a kormányközeli Lokál bulvárlapot osztogatják a hallgatóknak. A Habony Árpádhoz és Győri Tiborhoz, a Modern Media Groupon keresztül köthető propagandalap kiszorította a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó, azóta megszűnt Metropolt is mindenhonnan.

A BKV és a MÁV is közbeszerzés nélkül engedte be területére a Lokált, amibe folyamatosan ömlik az állami pénz. A portál szerint a III. kerület évi 1,7 millió, a VIII. kerület megjelenésenként 362 ezer forintot fizet hirdetéseiért, de olyan állami hivatalok és cégek is öntik hirdetéseken keresztül a pénzt a lapba, mint a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., az Operettszínház vagy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. eleinte tagadta a szerződést, majd kiderült, 49,7 millió forintot fizetett a Modern Mediának négy számban való megjelenésért.

Mindenesetre most az ELTE egyre több pontján fedezhető fel a lap, előfordul, hogy az ottmaradt metropolos terjesztőoszlopra pakolják az újságot, de a portálnak van fotója, ahol egy asztalon, a PestiEst mellett hever egy stóc. Hogy van-e szerződése az ELTE-nek a Lokál kiadójával, az rejtély, mert a tudományegyetem nem hajlandó válaszolni az Átlátszó Oktatásnak.

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik