Belföld

Kilenc év fegyházat kapott a tanítványát megrontó domonyi fociedző

Ítéletet hirdetett szerdán a Gödöllői Járásbíróság a domonyi fociedző ügyében, aki a vád szerint molesztálta tanítványát, amikor a fiú 10 éves volt, rávette, hogy szexuális kapcsolat legyen közöttük. A férfit szemérem elleni erőszak bűntettével vádolták, ám a Dr. Kenese Attila által vezetett bírói tanácsa

folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek,  ezért – mint különös visszaesőt – 9 év 6 hónap fegyházban letöltendő szabadságvesztés büntetéssel sújtotta.

A bíróság  emellett végleges hatállyal eltiltotta a férfit minden olyan foglalkozás gyakorlásától, illetve egyéb tevékenységtől, amelynek részeként tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, valamint ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, vagyis a döntés nem jogerős – tudtuk meg a Budapest Környéki Törvényszéktől.

A bíróság az ítélethirdetés után – tekintettel a kiszabott szabadságvesztés hosszabb tartama miatti szökés, elrejtőzés veszélyére – elrendelte az edző előzetes letartóztatását. A végzést mind az ügyész, mind a vádlott és védője tudomásul vette. A férfi bilincsben hagyta el a bíróság épületét.

A per alatt volt példa arra, hogy a férfi elsírta magát a tárgyalóteremben, amikor arról beszélt, hogyan zaklatta a fiút, és arra is, hogy a molesztált fiú nem jelent meg a bíróságon.

A  férfi 2008 szeptemberétől dolgozott a domonyi általános iskolában, mint futballedző és koordinátor. Az edzéseken későbbi áldozata, egy akkor 10 éves kisfiú is rendszeresen részt vett. A vádirat szerint 2009 nyarán közeledett először tanítványához, arra kérte őt az egyik edzés után, hogy maradjon a sportpályán, mert beszélni szeretne vele, illetve hogy segítsen neki a pakolásban. A többiek lassan elmentek, ők pedig egyedül maradtak. A férfi behívta az öltözőbe a fiút, ahol meztelenül várt rá. Amikor a gyerek belépett az ajtón, éppen törölközött. Arra kérte a kisfiút, hogy kézzel elégítse ki.

A vádlott, miután izgalmi állapota egyre jobban felfokozódott, megkérdezte a kiskorú sértettől, hogy látott-e már férfit elélvezni. A kiskorú sértett azon válaszára, hogy nem látott és nem is szeretne ilyet végignézni, a vádlott a kiskorú sértett előtt önmagát kielégítve egy törölközőbe ejakulált.

– áll egyebek mellett a vádiratban.

A vád szerint körülbelül tíz alkalommal volt szexuális kapcsolat közöttük. De a férfi nem “csak” az öltözőben, iskolán kívül és a nyári szünidőben is közeledett a gyerekhez, akinek – hogy hallgatásra bírja – többször elmondta: ha kitudódik, mi történt, mindketten bajba kerülhetnek.

A férfi végül 2009 nyarán azt mondta a diáknak, hogy meg fog jelenni róla a cikk, amelyben pedofíliával vádolják, emiatt pedig nem foglalkozhat többet gyerekekkel, és nem is találkozhatnak. Még ekkor is szexuális kapcsolatot akart létesíteni vele, ám a fiú ekkor elutasította.

A vádiratból egyébként kiderül az is, hogy a férfi korábban Svájcban élt, ahol – egyebek mellett – szexuális zaklatásért négy évet kapott, majd kitiltották az országból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik