Belföld

Rács mögött marad a zsámboki gyilkos fiatal és cinkosa

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2017. 11. 28. 15:40

Meghosszabbították annak a fiatalnak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint megölt egy idős nőt októberben Zsámbokon. Társa, aki próbálta eltünteti a bizonyítékokat, ugyancsak rács mögött marad – a döntés szerint 2018 februárjáig.

A minősített emberöléssel gyanúsított elkövető szökésének veszélye továbbra is fennáll, és attól is tartani kell, hogy szabadon hagyva mindkét gyanúsított újabb bűncselekményt követne el. A nyomozási bíró osztotta a főügyészség álláspontját

– tájékoztatta a 24.hu-t kedd délután Gyugyi Csilla, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a gyanúsítottak vendégmunkásként dolgoztak Zsámbokon, és emiatt ott is laktak. A 24 éves fiatal a gyilkosság estéjén a szállásán pálinkázott, sörözött és borozott, ráadásul valamilyen kábító hatású anyagot is fogyasztott, majd elindult. Lakótársainak azt mondta, kimegy a mosdóba, de órákra eltűnt, ezalatt követte el a gyilkosságot. Kora hajnalban esett csak haza, és azt mondta:

Hazavágtam egy nőt.

A többiek nem vették komolyan, azt hitték, csak részeg, és aludni küldték.

Fotó: police.hu

A kora reggeli órákban elmondta a munkatársainak – beleértve az ügy másik gyanúsítottját is – , hogy mit tett. A tinédzser ezután fogta barátja szennyezett ruháját, cipőjét, és a kályhába tette, hogy elégesse. De nem volt nála nála öngyújtó, így végül nem tudta megsemmisíteni azt.

A fiatal azt mondta később a rendőröknek, hogy ennivalót akart szerezni, és egy másik házba is be akart menni, onnan azonban elzavarták. Áldozata betegsége miatt járásképtelen volt, ezért rokonai a biztonsága érdekében éjszakára rázárták az ajtót.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.