Belföld

Részegen, bedrogozva ölt a zsámboki fiatal

Indítványozták annak a 24 éves fiatalnak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint halálra vert egy idős nőt Zsámbokon. Ha az ügyészségen múlik, lecsukják azt a tinédzsert is, akit az ügy kapcsán bűnpártolással gyanúsítanak.

A Pest Megyei Főügyészség keddi tájékoztatásából részletekre is fény derül. Eszerint a két gyanúsított vendégmunkásként Zsámbokon lakott egy családi házban.

A 24 éves fiatal szombat este a szállásán pálinkázott, sörözött és borozott, ráadásul valamilyen kábító hatású anyagot is fogyasztott, majd elindul. Az áldozat házába az ablakon keresztül mászott be, ezután rátámadt az ágyban fekvő 88 éves asszonyra, egy vascsővel bántalmazta őt. Az idős nő a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Fotó: police.hu

A kora reggeli órákban a fiatal elmondta a munkatársainak – így az ügy  másik gyanúsítottjának – , hogy mit tett. A kamasz  ezután fogta barátja  szennyezett ruháját, cipőjét,  és a kályhába tette, hogy elégesse. De nem volt nála nála öngyújtó, így végül nem tudta megsemmisíteni azt. Illetve a 24.hu úgy tudja, a fiú megpróbálta elbújtatni cinkosát. Az ügyészség szerint a nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított fiatal esetében tartani lehet attól, hogy szabadon hagyva megszökne. És – ahogy társa esetében is – fennáll annak a veszélye, hogy újabb
bűncselekményt követnének el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik