Belföld

Újabb garanciális javítást kértek a Várkert Bazárra

A Miniszterelnökség szerint azért romlik az épületegyüttes állapota, mert sokan látogatják.

A Miniszterelnökség ismét garanciális javítást kér a Várkert Bazár felújítását végző cégektől, a 20 milliárd forintért felújított, 2014-ben többször is átadott épületegyüttes állapota ugyanis alaposan leromlott – írja a Népszava.

A lábazatok foltosak a talajvíztől, a kovácsolt díszkerítés elemei szétestek, berozsdásodtak, a lift melletti betonfalon csorog a talajvíz az illesztéseknél, a térköves kerékpárút számos helyen széttöredezett. A Miniszterelnökség szerint a hibák azzal magyarázhatók, hogy a Várkert Bazárt évente több százezer ember látogatja, ezt az igénybevételt pedig még megtöbbszörözi a Várba vezető utak forgalma. A fal pedig azért foltos és azért pereg néhol a festék, mert az épületegyüttes falai a felújítás előtt évtizedekig áztak.

A kancellária leszögezte: az átadás óta eltelt három évben bejelentett garanciális igények 90 százalékának a kivitelező – a Swietelsky és a West Hungária Bau – saját felelősségét elismerve eleget tett, az ezen kívüli esetekben a Várgondnokság saját hatáskörben végezte el a karbantartási munkálatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik