Belföld

Mészáros Lőrinc: Hogy lennék én Orbán Viktor strómanja?

A felcsúti polgármester régen sokat beszélgetett Simicska Lajossal.

Egyetlen felcsúti lakos sem ment hétfőn Mészáros Lőrinc és a helyi képviselőtestület közmeghallgatására, így a 444 nyugodt körülmények között tudta kérdezgetni a polgármestert. Videójukból kiderült, hogy Mészáros Lőrinc sokszor a sajtóból értesül az őt érintő eseményekről.

Egy ekkora cégcsoportnál, ahol közel 20 ezer alkalmazott van, azért nehéz megmondani, hogy aznap épp mi történik. Néha én is önöktől értesülök, hogy mi történt a cégeimnél.

Bár a Forbes mérése szerint Mészáros jelenleg a 8. leggazdagabb magyar, az egykori gázszerelő szerint nem lehet ilyen pontosan megmondani, hogy mekkora a vagyona, mert 100 és 200 darab közötti a cégei száma. Butaságot pedig nem akar mondani, „elég, ha az újságírók meg a politikusok mondanak”.

Mészáros határozottan tagadta, hogy vagyonát Orbán Viktor miniszterelnök közbenjárására vagy annak javára szerezte volna.

Hogy lennék én Orbán Viktor strómanja?

Szerinte a munkássága épp elég magyarázat arra, hogy hogyan lett ekkora cégbirodalma, ennél bővebben nem kell kifejteni.

A 444 újságírói megemlítették azt is, hogy az amerikai külügyminisztérium 200 millió forinttal kívánja támogatni a független magyar vidéki sajtót. A vidéki napilapok túlnyomó többségét felvásároló Mészáros szerint már most is létezik ilyen, az összes megyei lap független. Arra a kérdésre, hogy ő pályázni fog-e, igennel válaszolt.

Mindenre pályázunk.

Simicska Lajossal kapcsolatban elmondta: régebben rengeteget beszélgettek, okos, racionális embernek ismerte meg, de aztán „a Lajos” elindult egy másik úton, amiről Mészáros Lőrinc nem is tudja, hogy milyen.

A 444 cikkében olvasható az is, hogy karácsonykor mindig megajándékozzák egymást Orbán Viktorral, a miniszterelnöktől általában egy üveg bort kap.

Kiemelt kép: 444

Ajánlott videó

Olvasói sztorik