Belföld

Megadóztatják a plakátokat Debrecenben

Egy jogszabályváltozás miatt a debreceni önkormányzatnak jövő január 1-jétől adómértéket kell meghatározniuk az illetékességi területükön lévő ingatlanon elhelyezett, a településkép védelméről szóló törvény szerinti reklámhordozók után – írja a dehir.hu.

Simicska városa is megadóztatja a plakátokat
A vállalkozó szűkebb hazája, Veszprém lecsap Simicska kedvenc iparágára: megadóztatja a plakátolást.

A polgármester azt javasolja az előterjesztésben, hogy

5 négyzetméterig ne kelljen fizetni, azaz 0 forint legyen az adó mértéke, az 5 négyzetméternél nagyobb reklámhordozóknál azonban a maximálisan meghatározható adómértéket javasolja bevezetni a város vezetője. Ez évi 12 ezer forint, négyzetméterenként.

Papp László javaslatát 24 igen szavazattal, 8 nem ellenében a közgyűlés elfogadta. A polgármester elmondása szerint a debreceniek általában bérbeadják a plakáthelyeket, az adófizetési kötelezettséget pedig az országos médiacégeknek kell teljesíteni. Hozzátette, a plakáthirdetések tartalmáról nem készült felmérés.

A polgármester elmondása szerint nem a Jobbik miatt vezetik be az új adót, hanem a törvényi kötelezettség és a településkép védelme a mozgatórugó. Szerinte számtalan olyan felület van a médiapiacon, melyeken a pártok üzeneteiket eljuttathatják a választókhoz.

Egyébként csütörtökön írtunk arról, hogy a városban az ételosztást is megadóztatnák.

Kiemelt kép: MTI Fotó:/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik