Belföld

Megadóztatnák az ételosztást Debrecenben

Csütörtökön kerül a debreceni közgyűlés elé a város köztereinek használatáról szóló rendelet módosítása, írja a Magyar Nemzet.

Az előterjesztés szerint az inflációra hivatkozva 3 százalékkal megemelnék a közterülethasználati díjakat és négyzetméterenként 35 forint díjat írna elő az ételosztást szervező karitatív szervezeteknek naponta.

A lap megjegyzi, hogy a 35 forint kedvezményes díjnak számít, korábban egyáltalán nem kellett fizetni az ételosztás után, amely így anyagi terhet és adminisztratív kötelezettséget jelent a karitatív szervezetek számára, hiszen harminc nappal a tervezett ételosztás előtt be kell jelenteni azt.

Az MSZP Hajdú-Bihar megyei szervezete közleményében úgy reagált, hogy a területfoglalás napi költsége nagyjából egy adag töltöttkáposzta árának felel meg.

Kézenfekvőnek látszik a javaslat, hogy a területfoglalás díját ne költséges adminisztrációval, hanem természetbeni juttatással térítsék meg. Az ételosztó szervezetnek így alkalmanként csak egy adag töltöttkáposztát kell adózás céljából félretennie az éhezők elől. Az ellenőrzéssel megbízott közterület felügyelők, illetékesek pedig egy adag töltöttkáposzta elfogyasztásával segíthetnének kiegyenlíteni a tartozást

– fogalmaztak.

Kiemelt kép: MTI/Marjai János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik