Belföld
Budapest, 2017.május 1.
A Közép-európai Egyetem épületének homlokzata az V. kerületi Nádor utca és Zrínyi utca sarkán. A Közép-európai Egyetem, angol nevén Central European University, magyarul is használt rövidítése: CEU, az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország működési engedélyével és akkreditációjával rendelkező, budapesti központú nemzetközi egyetem. A CEU a társadalom- és bölcsészettudomány, a jog, az üzleti élet, a kormányzat és közpolitika területén kínál posztgraduális képzést. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Feltűnően lassú az Alkotmánybíróság

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2017. 11. 24. 08:04

Korábban a témában:

Egyelőre megjósolni sem lehet, mikor határoz az Alkotmánybíróság a civiltörvényről és a lex CEU-ról, írja a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint a testület ülésén nem is volt még napirenden egyik kérdés sem, és elképzelhető, hogy az áprilisi választások előtt nem is születik határozat az ügyekben.

Mint írják, mivel a köztársasági elnök nem kért normakontrollt az aláírás előtt, így csak utólagos alkotmányossági felülvizsgálatra van lehetőség. Ebben az esetben viszont nem köti a testületet semmilyen határidő.

Nyár elején még úgy tűnt, hogy az ítélkezési szünet után, ősszel határoz a lex CEU-ról az Alkotmánybíróság, de jelenleg nem látszik, hogy mikor lesz döntés. Az év végi ünnepek miatt szinte biztosra vehető, hogy a testület határozata a jövő év elejére tolódik, de nagyobb csúszás sem kizárt.

A Magyar Nemzet cikkében megjegyezte

a kormánynak aligha jönne jól, ha az idén tavaszi utcai tiltakozáshoz hasonló akciók egy AB-döntés után esetleg megismétlődnének a választás előtt.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi / Faludi Imre

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.