Belföld

Félmilliárdot kértek kollégium építésére, varázsütésre szálloda lett belőle

Félmilliárd forint támogatást kért és kapott Balatonfüred kézilabdás alapítványa a Magyar Kézilabda Szövetségtől egy bentlakásos akadémiai kollégium megépítésére, de az épület négycsillagos szállodaként nyitott ki – írja a Direkt36.

Mint fogalmaznak, az alapítvány sportfejlesztési tervéből kiderül, hogy a Kézilabda Akadémia néven futó négycsillagos hotelt eredetileg bentlakásos kollégiumnak szánták, erre hivatkozva akartak legalább 45 kétágyas szobát kialakítani benne. Eredetileg edzőtáborok, versenyek idején használhatták volna a gyerekek a kollégiumot.

A lap szerint 2015-16-ban összesen több mint 500 millió forintot kértek az akadémia építésére a szövetségtől, az építkezést pedig közbeszerzésen az önkormányzat tulajdonában lévő kivitelező cég nyerte el, az épület ára végül nettó 813,5 millió forint lett, a tao-pénzen felüli önrészt az önkormányzat adta.

Facebook/Akadémia Sporthotel Balatonfüred

Az épületet tavasszal adták át, majd előbb munkatársakat kerestek a hotelhez és az étteremhez, júniustól viszont már a szobákat és a programjaikat ajánlgatták.

A Direk36 szeptemberben ajánlatot kért az október 23-i hosszú hétvégére, a legolcsóbb ajánlat szerint egy standard kétágyas szobában 80 ezer forintért tölthettek volna el két éjszakát ketten félpanziós ellátással.

A hotelt építő alapítvány novemberben arról tájékoztatott,  hogy a következő időszakban az üzemeltetővel kötött megállapodás értelmében megoldódik valamennyi utánpótláskorú, kollégiumi ellátásra jogosult kézilabdázó elhelyezése.

A kormány kivizsgálja az ügyet.

Kiemelt kép: Facebook/Akadémia Sporthotel Balatonfüred

Ajánlott videó

Olvasói sztorik