Belföld

Meg akarta erőszakolni, majd megölte a 81 éves kántorjánosi nőt – 14 évet kapott

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2017. 11. 20. 12:40

Jogerős ítélet született hétfőn a 15 évvel ezelőtti  kántorjánosi gyilkosság ügyében. Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, és tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a 81 éves asszony támadóját aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt.

A vádlott 2002. októberében Kántorjánosiban, egy italboltban szórakozott. Későn este részegen távozott onnan, és útközben eszébe jutott, hogy az egyik házban egy idős hölgy lakik egyedül. Átugrott a kerítésén, a nyitott ajtón bement a szobába. Az áldozat már az ágyában feküdt hálóruhában.

A támadó odament hozzá, nem szólt semmit, majd több alkalommal arcon, állon ütötte az idős asszonyt. Ezután  levette róla a paplant, befogta a száját, és megpróbálta megerőszakolni. A nő jajgatni, kiabálni kezdett. A férfi megijedt a felelősségre vonástól, ezért eldöntötte, hogy végez vele. Rátérdelt az áldozat mellkasára – eltörve a bordáit –  a könyökével pedig a nyakára nehezedett, amíg az idős hölgy el nem hallgatott.

A bántalmazás következtében a sértett traumás sokkot kapott, keringése összeomlott a nyakat ért sérülések, a 13 borda törése és az ezek következtében fellépő intenzív fájdalomérzet miatt, és a helyszínen meghalt.

A gyilkosság még 2002-ben történt, a nyomozást 2004-ben felfüggesztették, mert nem volt gyanúsítottjuk. Ám 2015 novemberében ismét megnyitották az aktát, ugyanis a rendőrök látókörébe egy háromfős társaság, amelynek R. József is tagja volt. A férfi a kihallgatásán – néhány hónappal később – beismerte tettét.

Nem ez az egyetlen kántorjánosi gyilkosság, amelynek végére hosszú idő után került pont. A gyanú szerint egy háromfős társaság 1997-ben  megölt egy kántorjánosi férfit. A támadókat – három román állampolgárt – elfogták, de a két ország közötti jogi procedúra közben eltűntek. Évekkel később fogták csak el őket, az utolsó tettest csak 2015-ben. Egy vádlott – az elsőrendű – időközben meghalt, a másodrendű kis híján megúszta. Most mégis súlyos büntetést kapott társával együtt.

Kiemelt fotó: police.hu

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.