Belföld

Az előadó-művészeti szövetség változásokat sürget a visszaélések ellen

MINEKMENTODA címmel tartottak nyílt fórumot.

Intézményi változásokat sürget a Független Előadó-művészeti Szövetség a visszaélések megakadályozása érdekében az után, hogy az elmúlt hetekben a színházi közegben elkövetett zaklatásokra derült fény.

Közleményükben azt írják, hogy az áldozatsegítés nemcsak a művészeti terület ügye és nemcsak a színházi szakmában szükséges, de a társadalmi változásnak részesei kell, hogy legyenek azok a művészeti intézmények, amelyek széles nyilvánosságot kapnak.

Nekik ugyanis munkáikon keresztül lehetőségük van a társadalmi problémákkal kapcsolatban a közvélemény formálására.

Mint említik: kedden több mint 30 magyar művészeti intézmény és szakmai-érdekképviseleti szervezet vett részt a szövetség MINEKMENTODA című nyílt fórumán. Ennek célja, hogy az intézmények nyilvánosan vállaljanak felelősséget, és tegyenek érdemi lépéseket a hatalmi helyzetből fakadó visszaélések megelőzése érdekében, illetve nyújtsanak védelmet és támogatást a visszaélések áldozatainak.

November folyamán munkacsoportot alakítanak a megjelent szervezetek részvételével, hogy javaslatcsomagot dolgozzanak ki egyebek mellett egy etikai kódex tartalmára, és a visszaélések kezelésének intézményi eljárásrendjére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik