Belföld

Recski csecsemőhalál – újabb elmeorvos vizsgálja az apát

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2017. 11. 14. 12:03

Tárgyalási napot tartott az egri törvényszék hétfőn a recski csecsemő ügyében.  A nyomozás alatt beszerzett elmeorvos és orvosszakértői véleményt készítő két szakértőt hallgatták meg, akik az apát vizsgálják, aki a vád olyan durván bántalmazta féléves kisfiát, hogy a gyerek belehalt a koponyacsonttörés következményeibe. A védelem kérte,  rendeljenek ki új szakértőt, hogy kiderítse: a gyermeket leejtették vagy bántalmazták, vagyis, hogy baleset vagy szándékos támadás történt.

A bíróság  úgy döntött, elrendeli a vádlott ismételt elmeorvosi vizsgálatát, emellett mindkét – a kislány és a kisfiú sérelmére elkövetett – bűncselekménnyel kapcsolatos egységes  elmeorvos-szakértői véleményt is bekérnek. Azután tartanak újabb tárgyalási napot az ügyben, hogy ezek elkészültek.

Az apát a Heves Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntettével és gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja. Eszerint a halálos bántalmazás estéjén – 2016 júniusában – az apa, élettársa és a kisfiuk egy ágyban aludtak el. Éjjel a baba folyamatosan sírt, emiatt az akkor 21 éves fiatalember elveszítette türelmét.

Nagy erővel megrázta kisfiát, aki a kályhához ütődött a feje. Ezután elaltatta a picit és ő is lefeküdt. Hajnali 3 óra körül a pici rosszul lett, ezért szülei egy órával később az orvosi ügyeletre vitték, ott azonban már nem tudtak segíteni rajta.A másik vádpont szerint csaknem pontosan egy évvel korábban, 2015. június 12-én a nagyobbik gyermek, vagyis a pár közös kislánya is megsérült: az apa óvatlansága miatt kicsúszott a takaróból, 70-80 centiméter magasságból a földre esett és beütötte a fejét. A fiatalember erről nem beszélt élettársának. A gyermeket csak két nappal később vitték mentővel az intenzív osztályra. Kiderült, hogy a kislány koponyacsonttörést szenvedett, ami életveszélyes sérülésnek minősül. A sérülés maradandó fogyatékosságot is okozott az ügyészség  szerint.

A per áprilisban kezdődött, akkor az apa azt mondta, nem tartja magát bűnösnek, a vádban szereplő cselekményt nem követte el. Kijelentette, hogy a korábbi vallomásait nem tartja fenn és semmilyen kérdésre nem hajlandó válaszolni.

A szülők egymásra mutogattak a bíróság előtt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Kommentek

EDITORS NOTE: Graphic content / A silicone sex doll is displayed on March 5, 2018 in a room of a "brothel like" establishment in Paris where customers can pay for sexual intercourse with dolls, the first of its kind in France.
Members of the communist and Front de gauche group at Paris' city council called on March 16, the closure of the place run by the Xdolls company. The study of a legal procedure have been presented at Paris city council on March 20. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.