Belföld

Baltákkal verték félholtra a hevesi csábítót

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2017. 11. 14. 10:09

Vádat emelt az ügyészség egy apával és a fiával szemben, akik tavaly nyáron – egy látványos közúti szabályszegés után – baltáikkal csaknem agyonverték azt a fiatalembert, aki korábban elcsábította a fiú élettársát. Emberölés bűntettének kísérlete miatt állítják őket bíróság elé, utóbbi támadónak pedig közúti veszélyeztetés bűntette és rongálás vétsége miatt is felelnie kell. A főügyészség  végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott velük szemben. Egyébként mindketten előzetes letartóztatásban várják a tárgyalásukat – más ügyből kifolyólag.

A 31 éves elsőrendű vádlottat 2016 márciusáig – egy korábbi bűncselekménye kapcsán – hosszabb időre leültették, ezt használta ki barátja, és titokban összeszűrte a levet az élettársával. Mire a férfi szabadult, a viszonynak már véget vetettek.

2016. június 24-én késő este az élettársak Apcon tartózkodtak egy rokonuknál, épp a háza előtt álltak, amikor a csábító barát elhajtott mellettük, és a leengedett ablakon át azt kiabálta, hogy még mindig szereti a nőt. Az elsőrendű vádlott nem sokkal később autóba ült, amellyel Hatvanba indult, ám a falu egy névtelen utcájában szembe találkozott a kocsival, amelyet barátja vezetett.

Előbb megálltak egymással szemben, majd az elsőrendű vádlott szándékosan nekivezette járművét a másik kocsinak úgy, hogy a két autó frontálisan ütközött. A támadó ezután is nyomta a gázt, így métereken át tolta maga előtt a másik autót, amelynek sofőrje intenzíven fékezett. Végül az első útkereszteződésnél sikerült farral kifordulnia, ekkor a vádlott  kocsija belerohant az árokba. Ekkor az üldözött férfi papuccsal a lábán próbált elszaladni, de megcsúszott és ő is az árokban kötött ki. Ekkorra már a helyszínre ért az apa – a másodrendű vádlott – , aki  fiával együtt a menekülő után indult, majd amikor beérték, mindketten rátámadtak, és egy-egy kisbaltával testszerte ütlegelni kezdték, közben buzdították egymást, hogy öljék meg a volt szeretőt. A fiatalember életveszélyes nyílt koponyatörést, valamint egyéb – repesztett és horzsolásos – sérüléseket szenvedett. Hónapokig tartott, míg felépült.
A támadók akkor álltak csak le, amikor a félholtra vert fiatal rokonai és ismerősei a helyszínre értek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.