Belföld

Baltákkal verték félholtra a hevesi csábítót

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2017. 11. 14. 10:09

Vádat emelt az ügyészség egy apával és a fiával szemben, akik tavaly nyáron – egy látványos közúti szabályszegés után – baltáikkal csaknem agyonverték azt a fiatalembert, aki korábban elcsábította a fiú élettársát. Emberölés bűntettének kísérlete miatt állítják őket bíróság elé, utóbbi támadónak pedig közúti veszélyeztetés bűntette és rongálás vétsége miatt is felelnie kell. A főügyészség  végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott velük szemben. Egyébként mindketten előzetes letartóztatásban várják a tárgyalásukat – más ügyből kifolyólag.

A 31 éves elsőrendű vádlottat 2016 márciusáig – egy korábbi bűncselekménye kapcsán – hosszabb időre leültették, ezt használta ki barátja, és titokban összeszűrte a levet az élettársával. Mire a férfi szabadult, a viszonynak már véget vetettek.

2016. június 24-én késő este az élettársak Apcon tartózkodtak egy rokonuknál, épp a háza előtt álltak, amikor a csábító barát elhajtott mellettük, és a leengedett ablakon át azt kiabálta, hogy még mindig szereti a nőt. Az elsőrendű vádlott nem sokkal később autóba ült, amellyel Hatvanba indult, ám a falu egy névtelen utcájában szembe találkozott a kocsival, amelyet barátja vezetett.

Előbb megálltak egymással szemben, majd az elsőrendű vádlott szándékosan nekivezette járművét a másik kocsinak úgy, hogy a két autó frontálisan ütközött. A támadó ezután is nyomta a gázt, így métereken át tolta maga előtt a másik autót, amelynek sofőrje intenzíven fékezett. Végül az első útkereszteződésnél sikerült farral kifordulnia, ekkor a vádlott  kocsija belerohant az árokba. Ekkor az üldözött férfi papuccsal a lábán próbált elszaladni, de megcsúszott és ő is az árokban kötött ki. Ekkorra már a helyszínre ért az apa – a másodrendű vádlott – , aki  fiával együtt a menekülő után indult, majd amikor beérték, mindketten rátámadtak, és egy-egy kisbaltával testszerte ütlegelni kezdték, közben buzdították egymást, hogy öljék meg a volt szeretőt. A fiatalember életveszélyes nyílt koponyatörést, valamint egyéb – repesztett és horzsolásos – sérüléseket szenvedett. Hónapokig tartott, míg felépült.
A támadók akkor álltak csak le, amikor a félholtra vert fiatal rokonai és ismerősei a helyszínre értek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.