Belföld

Tállai András: „Milyen közpénzellopásról beszél? Mit jelent, hogy kár érte az államot?”

Roppant szórakoztató parlamenti boxról számolt be a 444.hu. A vörös sarokban Mesterházy Attila volt MSZP-s miniszterelnök-jelölt, országgyűlési képviselő, szoci erős ember, a narancssárgában Tállai András adóügyi államtitkár, Mezőkövesd büszkesége állt fel a küzdelemhez.

Mesterházy a letelepedési kötvényprogramról beszélt, és közpénzek ellopásával vádolta meg az Orbán-kormányt.

Mesterházy olyasmikre volt kíváncsi, hogy milyen külföldi befektetések történtek Magyarországon a letelepedési kötvényprogram eredményeként, és hogy mikor tervezik újraindítani a programot.

Tállai a szokásos elterelő hadművelettel próbálkozott először, hogy a letelepedési kötvényprogram nem a kormányhoz, hanem az országgyűlés gazdasági bizottságához tartozik. A 444 erre megjegyzi, hogy „mintha Rogán Antal jelenlegi propagandaminiszter 2012 végén a gazdasági bizottság elnökeként a kormánytól teljesen függetlenül lökte volna be a programot”.

Több unalmasabb kör után Mesterházy Attila nem fogadta el az államtitkár válaszát, és továbbra is állította, hogy a letelepedési kötvényprogram miatt jelentős kár érte a magyar államot, míg a kormány barátai jól kerestek vele. Azt is megjegyezte, hogy a Fidesz csak a közpénzek ellopásához ért.

Tállai András erre már bepöccent:

A képviselő úr elég alpári hangnemet ütött meg, hogy „ellopják a közpénzt”

– így dúlt-fúlt a NAV-vezér.

Majd minden kérdést feltett a válasz helyett, ami csak a szívét nyomta:

Miről beszél? Milyen közpénzellopásról beszél? Mit jelent, hogy kár érte az államot? Milyen kár érte az államot? Semmilyen kár nem érte az államot.

Szerinte nagyon jó volt a letelepedési kötvényprogram, csak már nincs rá szükség.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik