Belföld

Nyomoz a rendőrség a kisteleki beruházások miatt

Furcsa dolgokra herdálták a köz pénzét.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával nyomoz a rendőrség a Csongrád megyei Kisteleken, mert uniós forrásból kihasználatlan ipari park és inkubátorház épült a városban. Az Index azt írja, az ügyben Hadházy Ákos, az LMP társelnöke tett feljelentést.

Az ipari parkot elvileg 14 cégnek építették, 14 épülettel közel egymilliárd forintból, de a beruházás elkészülte után három évvel csak két épületben folyt munka. Az inkubátorházzal kapcsolatban a Miniszterelnökség ellenőrei is kifogást találtak.

Megemlítik még, hogy a városban logisztikai központot hoztak létre annak érdekében, hogy összekössék a vasúti és közúti szállítást, csakhogy a létesítmény messze fekszik a vasúti sínektől. Lázár János korábban Hadházyval azt közölte: mindhárom említett ügyben indokoltnak találta a szabálytalansági eljárások lefolytatását.

Megemlítendő még az is, hogy ugyancsak Kisteleken 822 millió forintért építettek gyógyszállót, amit a beruházó készre jelentett, de valójában legfeljebb szerkezetkésznek mondható, és azóta sem üzemel. Itt az uniós támogatás visszafizettetéséről döntöttek.

Az Index felidézi, hogy amikor Nagy Sándor polgármestert az RTL az üres ipari parkról kérdezte, azt válaszolta:

Én polgiként azt látom, hogy ezek a beruházások megvalósultak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik