Belföld

Nem működő létesítményekre mentek százmilliók Kisteleken

A város vezetője „polgiként” úgy látja, a beruházások megvalósultak.

Másfél milliárd forintnyi uniós támogatásból építettek logisztikai központot és ipari parkot a Csongrád megyei Kisteleken, de az előbbi nem működik, az utóbbi pedig nagyrészt üresen áll – számolt be az RTL híradója.

30 kilométerrel arrébb tették le az alapkövet

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a kisteleki logisztikai központ alapkövét 30 kilométerrel arrébb, Kiskunfélegyházán helyezték el 2014-ben. Azt ígérték, hogy a vasúti és közúti szállítást kötik itt össze, ehhez képest a létesítmény olyan helyre került, ahol nincs vasút.

A bekerített területet murvával szórták fel és néhány konténer van ott. Amíg az RTL ott forgatott, a cég egyik illetékese megjelent és azt mondta nekik: még nem fejezték be a beruházást, mert nem kaptak meg minden pénzt, elszámolási vitájuk van a Nemzetgazdasági Minisztériummal.

A beruházó Hunvestor Kft-t a céginformáció szerint egy nagykovácsi családi házba jegyezték be. Az utolsó évi beszámolójuk szerint egy fillér bevételük sem volt, és egy alkalmazottjuk sincs. A nagykovácsi ház lakója azt mondta, nem is hallott a cégről, és azzal fenyegette a tévéseket, hogy rendőrt hív rájuk.

Tizennégy csarnokból tizenkettő üres

2014-ben ipari park is létesült Kisteleken, 14 vállalkozás épített gyártócsarnokot csaknem egymilliárd forint uniós támogatásból, de ezek közül csak kettőben folyik munka, a többi üresen áll. A város fideszes polgármestere szerint ez átmeneti állapot, az energiaellátást nem sikerült megoldani – szerinte az új trafóház létesítése lassítja a folyamatot.

Én polgiként azt látom, hogy ezek a beruházások megvalósultak

– jelentette ki Nagy Sándor.

Bár a polgármester is elismerte, hogy az ipari parkban a legtöbb vállalkozás most sem működik, a Nemzetgazdasági Minisztérium ellenőrzése 2015 szeptemberében mindent rendben talált – tudósított az RTL.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik